Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pozvánka - prevence makulární degenerace v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

13.11.2023

Makulární degenerace je nemoc, která je hlavní příčinou slepoty ve vyšším věku. Nejčastěji se vyskytuje u starších osob, ale výjimkou rozhodně nejsou ani mladí pacienti. Její rozvoj podporují civilizační choroby, jako například cukrovka, ateroskleróza nebo negativní životní návyky (kouření, zvýšená zraková námaha, nedostatek pohybu, popřípadě obezita).

Ve čtvrtek 16. listopadu od 7 do 13 hodin proběhne v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice „Den prevence makulárního onemocnění“. Prevence je nesmírně důležitá, obzvláště pokud se makulární degenerace objevila v rodině.

Diagnostika této nemoci se mimo jiné provádí na přístroji OCT – optický koherenční tomograf. Lékař může díky tomuto neinvazivnímu vyšetření daleko dříve a přesněji diagnostikovat některá onemocnění oka. 

V rámci této akce bude pro zájemce OCT se slevou 50 %, tedy za 400 Kč. Výsledek bude vyhodnocen lékařem – specialistou na oční sítnici. Vyšetření bude probíhat na Očním oddělení v budově B Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, Zalužanského 1192/15. Další informace na stránce očního oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: