Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se připojuje k boji proti rakovině prsu

2.10.2024

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se zapojila do celosvětové osvětové kampaně Pink October neboli Růžový říjen. Tato mezinárodní zdravotní kampaň se zaměřuje na zvýšení povědomí o rakovině prsu a na podporu prevence tohoto závažného onkologického onemocnění.

V České republice je rakovina prsu nejčastějším nádorovým onemocněním u žen a každoročně je diagnostikováno přes 7 000 nových případů. Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice klade důraz na prevenci a včasnou diagnostiku, a proto nabízí širokou škálu odborných služeb v této oblasti. Mamografický screening na akreditovaném vítkovickém pracovišti pomáhá zachytit nemoc v počátečním stádiu, kdy ještě žena nepociťuje žádné příznaky onemocnění.

Další důležitý prvek v časném podchycení nemoci hraje samovyšetření, které by měla provádět každá žena ideálně 1x měsíčně. Při jakékoliv nejasnosti nebo nálezu v prsu odborníci doporučují co nejdříve navštívit svého lékaře nebo screeningové centrum.

Mamodiagnostické a screeningové centrum Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice poskytuje pacientkám komplexní péči, která zahrnuje jak preventivní vyšetření, tak i případné další kroky v případě zjištění abnormalit. Lékaři vítkovické nemocnice provedou ročně přes 350 mamologických operací a jsou špičkovým pracovištěm v republice.

Díky speciálnímu přístroji se jim navíc daří zkracovat dobu operace prsu. „Peroperační mamograf používáme k vyšetření vzorku během operace, nejčastěji u pacientek, které mají předstupeň zhoubného nádoru, nebo u pacientek, které mají do prsu zavedený tzn. lokalizační klip,“ říká o mamografu KUBTEC MUDr. Zuzana Vávrová, vedoucí lékařka pro mamologii z Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice a dodává: „Hlavní výhodou přístroje je, že výsledky máme k dispozici do několika vteřin a výsledky v systému vidí také kolegové z radiologie, který jej hodnotí. Další výhodou je velká přesnost přístroje.“

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: