Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice úspěšně spolupracovala s IZS při evakuaci Domovů důchodců Slunovrat a Iris

20.9.2024

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se od úterý aktivně podílela na náročné evakuaci obyvatel dvou domovů důchodců, Slunovrat a Iris, v rámci koordinované akce se složkami Integrovaného záchranného systému (IZS) Moravskoslezského kraje.

K evakuaci byli pracovníci Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice zavoláni Zdravotnickou Záchrannou Službou MSK kolem 8:30 hodin ráno. Akce byla úspěšně dokončena přibližně v 15:30 hodin. Nemocnice vyslala na místo dvě sanitní vozidla, každé obsazené dvěma řidiči, což bylo nezbytné vzhledem k tomu, že evakuovaní senioři byli většinou imobilní.

„Naše týmy převezly celkem 30 ležících nebo nechodících pacientů. Používali jsme speciální transportní plachty, kterými jsou vybavena všechna naše sanitní vozidla,“ uvedl Ing. Mário Štiber, vedoucí dopravy Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice s tím, že evakuace probíhala
v obtížných podmínkách, jelikož bylo vše pod vodou, což vedlo k znečištění vozidel a řidičů. Po ukončení evakuace byla okamžitě zahájena očista vozidel a jejich příprava na další den.

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice tímto děkuje všem zúčastněným složkám IZS za vynikající spolupráci a profesionální přístup během celé akce. Společným úsilím se podařilo zajistit bezpečí pro všechny ohrožené seniory a poskytnout jim potřebnou péči v těchto náročných podmínkách.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: