Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Počet dětí se stravovacími problémy narůstá. Pomoci jim může Dětská edukační poradna v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

5.9.2024

Dětská edukační poradna v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice se stala nepostradatelným průvodcem pro rodiče, kteří se potýkají s výživovými problémy svých dětí. Tým odborníků zde nabízí individuální řešení, které zohledňuje specifické potřeby každého dítěte. Poradna je k dispozici nejen dětem z regionu, ale vítá i ty ze vzdálenějších míst. Specializuje se na případy vybíravých jedlíků, dětí s alergiemi či rozštěpovými vadami a pomáhá rodičům pochopit a obohatit jídelníček jejich potomků.

V důsledku nesprávného stravování může docházet k závažným zdravotním problémům, proto je včasná spolupráce s výživovou poradnou klíčová. „Naším hlavním cílem je vždy najít řešení odpovídající specifickým potřebám každého dítěte. Pomáháme rodičům pochopit jídelníček z pohledu jejich dětí a učíme je, jak efektivně začlenit nové chutě a textury do jejich každodenní stravy,“ říká vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice AGEL Vítkovice, Bc. Bohumila Lokajová.

Poradna pomáhá nejen pacientům z regionu, ale i ze vzdálenějších měst. Důležitou roli hraje i spolupráce rodiny a praktického lékaře. „Těší nás, že je naše poradna tak dobře vnímána. Máme stále plno a většina pacientů k nám přichází na doporučení svých lékařů,“ komentuje vytíženost poradny Bc. Bohumila Lokajová.

Poradna často řeší situace, kdy děti preferují sladké potraviny, pochutiny nebo slazené nápoje a vyhýbají se zdravým alternativám. To může vést k výživovým problémům a zvýšenému riziku obezity. Jak upozorňuje Bc. Bohumila Lokajová, podvýživa u těchto dětí může v budoucnu přejít v obezitu. Specifickým problémem je také výživa dětí s rozštěpem patra, kterým nedělají dobře kyselé a jiné dráždivé potraviny. „V těchto případech se doporučuje používat třeba kašovitou formu a speciální láhve. Operace rozštěpu patra se obvykle provádí mezi devátým měsícem a rokem, poté už není třeba dbát na speciální výživu,“ uzavírá vrchní sestra.

Dětská edukační poradna je dostupná v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice na dětském oddělení a je určena pro rodiče dětí se stravovacími problémy z různých příčin. Kontakt na edukační poradnu je 595 633 545.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: