Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

K příležitosti Světového týdne kojení nabízí Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice laktační poradnu zdarma

1.8.2024

Celosvětová akce na podporu kojení probíhá od 1. do 7. srpna ve více než 170 zemích světa včetně České republiky. Do akce se zapojí také Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, která během tohoto týdne nabídne maminkám laktační poradnu zdarma.

Laktační poradna bude k dispozici každý všední den od 7 do 15 hodin po telefonické objednávce. Zájemkyně se mohou objednat na telefonních číslech 595 633 540, 595 633 505 nebo 602 763 499. Pro maminky, které se nemohou dostavit osobně, bude laktační poradna k dispozici i pro telefonické konzultace.

„Mezi nejčastější problémy, které maminky telefonicky konzultují jsou: snížená laktace, nespokojené miminko (koliky), ragády a bolest při kojení nebo naopak nalitá prsa, retence mateřského mléka nebo mastitida,“ doplňuje Bc. Daniela Figelová, laktační poradkyně z porodnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice podporuje kojení dlouhodobě, má vypracovanou strategii přístupu ke kojení a dodržuje Mezinárodní kodex náhrad mateřského mléka i příslušná usnesení Světového zdravotnického shromáždění. Laktaci podporuje také okamžitým bondingem po porodu a laktační poradkyně docházejí za maminkami již na oddělení šestinedělí, kde je seznámí se správnou technikou kojení a kdykoliv ochotně poradí.

„Mateřské mléko je to nejcennější, co může matka svému dítěti dát.  I přesto není kojení vždy samozřejmost a někdy vyžaduje mnoho úsilí, nervů a probdělých nocí. Důležité je maminku povzbudit a ujistit ji, že pro své dítě dělá maximum. Maminky se nemusí bát říct si o pomoc či radu,“ dodává Mgr. Daniela Drgová, laktační poradkyně.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: