Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Hvězda z Básníků, herec David Matásek, potěšila hospitalizované děti v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

24.7.2024

Dětské oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice zažilo včera výjimečnou událost. Známý herec David Matásek potěšil malé pacienty svou návštěvou, která proběhla pod patronátem Občanského sdružení Panenka dětem. Během své návštěvy herec nejen rozveselil děti svým šarmem, ale také se aktivně zapojil do kreativních aktivit.

David Matásek, známý například ze seriálu "Polda" a filmů "Básníci", se setkal s hospitalizovanými dětmi, pro které jeho návštěva znamenala velké povzbuzení. „Sám jsem rodič, mám děti, které již také musely být hospitalizované v nemocnici. Vím, jak se v takových chvílích lidé cítí, proto jsem s radostí přijal pozvání do nemocnice v ostravských Vítkovicích,“ uvedl při své návštěvě dětského oddělení herec David Matásek a společně s malými pacienty pomaloval speciální bílou látkovou panenku. Ta v nemocnici slouží nejen jako hračka, ale také jako nástroj při komunikaci lékařů s dětmi, které tak mohou názorně ukázat, co je bolí. Panenka zůstává s dítětem po celý jeho pobyt v nemocnici a doprovází ho i po návratu domů.

Podle slov primáře dětského oddělení MUDr. Jana Boženského je na provozu oddělení znát prázdninové období a aktuálně zde leží 15 dětí. „Někteří pacienti ale museli zůstat v izolaci a návštěvy se tak mohly zúčastnit například děti, které se doléčují z proběhlého respiračního onemocnění,“ upřesnil primář Boženský.

Dětské oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice zajišťuje kompletní diagnostiku a léčbu onemocnění dýchacího ústrojí, ledvin i močových cest, zažívacího traktu, problémů s pomočováním, bolestmi břicha apod. a pooperační péči pro dětské pacienty.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: