Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

V porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice jsme přivítali na svět v první polovině roku 529 dětí. Nechyběly ani porody dvojčat

10.7.2024

V porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se v první polovině roku 2024 narodilo celkem 529 dětí. Hned dvakrát se rodiče radovali z dvojčat. Stejně jako v loňském roce vévodí statistikám oblíbenosti jmen Matyáš a Jakub mezi chlapeckými jmény, z dívčích jmen se i nadále těší oblibě Eliška, Viktorie nebo Sofie.

První letošní miminko se ve vítkovické porodnici narodilo 1. ledna 2024. 2920 gramů vážící a 48 centimetrů měřící holčička dostala jméno Viktorie Anna. Červen pak přinesl jedno jubileum – jako 500. miminko letošního roku se narodila holčička jménem Terezka. 

V rámci spokojenosti našich maminek se snažíme, aby u nás měly nejen kvalitní odbornou péči a lidský přístup, ale aby své první hodiny a dny po porodu trávily se svým děťátkem i rodinou v příjemném a útulném prostředí,“ říká staniční sestra porodního sálu Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice Mgr. Petra Chromková a dodává:Na oddělení šestinedělí jsme zrekonstruovali standardní pokoje a v rekonstrukci budeme v letošním roce pokračovat. Pro komfort rodiček děláme maximum.“

V loňském roce byla do provozu uvedena porodní vana, která nabízí možnost relaxace a zmírnění bolesti v první době porodní a také samotný porod do vody. Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice nabízí rodičkám prohlídku prostor porodního sálu i oddělení šestinedělí, předporodní kurzy nebo fyzioterapeutickou přípravu k porodu, která rodičkám pomáhá ulevit od bolesti a připravit tělo na porod. Maminkám je pak k dispozici nonstop služba laktační poradny či možnost návštěv porodní asistentky po porodu.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: