Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice otevřela novou ambulanci pro pacienty s dlouhodobými žilními vstupy

22.5.2024

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice rozšířila své služby v oblasti dlouhodobých žilních vstupů. K zavedení PICC (periferně insertovaných centrálních katetrů) a Midline katetrů využívá technologie ultrazvuku a EKG, což minimalizuje riziko komplikací a zajišťuje vysokou přesnost zavedení. Katetry usnadní pacientům podávání chemoterapie, antibiotik a dalších léků bez nutnosti opakovaných vpichů.

Tyto střednědobé a dlouhodobé žilní vstupy jsou klíčovými nástroji moderní medicíny. „Zavedení PICC a Midline katetrů přináší pacientům nejen vyšší komfort během léčby, ale také možnost pokračovat v běžných denních aktivitách bez výraznějších omezení," vysvětluje MUDr. Hana Durdová, MBA, primářka Anesteziologicko-resuscitačního oddělení a dodává: „Klademe velký důraz na kvalitu a bezpečnost poskytované péče. O kompletní proces od zavedení katetru až po jeho vyjmutí se u nás stará celý specializovaný tým zahrnující anesteziology, internisty a zdravotní sestry.“

Katetry jsou pacientům zaváděny v moderně vybaveném zákrokovém sálu pod ultrazvukovou kontrolou a EKG vedením. Místo zavedení je následně ošetřeno a zakryto sterilní folií, která zabraňuje kontaminaci nečistotami a vzniku infekce. Každý pacient dostává také podrobné informace, jak správně pečovat o svůj žilní vstup a do nemocnice dochází jednou za 7 až 14 dnů na pravidelné kontroly a převazy.

„Pacienti a odborná veřejnost by měli vědět, že na tento zákrok u nás máme krátké čekací lhůty a že každý pacient, který podstoupí zákrok u nás, získává dlouhodobý profit z kvalitně zavedeného a správně ošetřovaného žilního vstupu," doplnila primářka.

Pro objednání nebo pro více informací kontaktujte Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice na telefonním čísle +420 595 633 220.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: