Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Centrum péče o matku a dítě společně s organizací Úsměv mámy posilují péči o duševní zdraví žen v těhotenství a raném mateřství

7.3.2024

Centrum péče o matku a dítě Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice nově spolupracuje s organizací Úsměv mámy. Organizace podporuje šťastné mateřství a ženy, kterým do života vstoupily psychické obtíže v těhotenství a po porodu. Tato spolupráce reaguje na dlouho opomíjenou oblast péče o mateřství a zdůrazňuje rostoucí důležitost poskytování podpory a péče v této oblasti.

„Duševní zdraví žen v období těhotenství a raného mateřství získává stále větší pozornost, a to i díky iniciativám jako je ta naše,“ říká Kateřina Stanovská z organizace Úsměv mámy. Centrum péče o matku a dítě s organizací Úsměv mámy se těší, že mohou být součástí této pozitivní změny a rozšířit tak své služby prostřednictvím porodnice v Ostravě-Vítkovicích. „Model péče, který aktuálně implementujeme v porodnicích AGEL, představuje významný krok směrem k posílení duševního zdraví žen v těchto životních fázích,“ dodává Kateřina Stanovská z organizace Úsměv mámy.

Tento model péče vychází z dlouholetých zkušeností a zohledňuje specifika jednotlivých pracovišť. Jeho součástí je školení personálu porodnic, tvorba informačních materiálů a poskytování rychle dostupné první psychické pomoci. Cílem je snížit úroveň stresu, se kterým se ženy v nové mateřské roli potýkají, a současně je nasměrovat k odborné péči v případě potřeby. „Začíná tak nová éra pracovišť "mother mind friendly", kterou bychom rádi postupně rozšířili i na další místa. Porodnice v síti pracovišť AGEL se stanou prvními, které tento inovativní model péče začnou provádět v praxi,“ dodává Kateřina Stanovská z organizace Úsměv mámy.

Společným úsilím Centra péče o matku a dítě Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice s organizací Úsměvu mámy se snažíme vytvořit prostředí, ve kterém je duševní zdraví žen během mateřství aktivně podporováno a chráněno.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: