Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Porodnost - Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

9.1.2024

V porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se v roce 2023 narodilo celkem 1131 dětí. Z chlapeckých jmen rodiče nejčastěji volili jména Matyáš, Jakub nebo Matěj, z dívčích pak Elišku, Lauru, Sofii či Viktorii.

Poslední porod roku 2023 proběhl v porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice 30. prosince v 11:45, kdy se narodil se Kristian (vážil 4040 gramů). První letošní miminko v novém roce na sebe nenechalo dlouho čekat. 2920 gramů a 48 centimetrů vážila Viktorie Anna, která se narodila 1. ledna 2024 ve 4:32.

„V roce 2023 přišlo ve vítkovické porodnici na svět celkem 1131 dětí. Narodilo se 595 chlapečků a 536 holčiček. Z netradičních jmen volili rodiče pro své děti například Bruno Armani, Fares Sharif, Lorenzo, Židovanka, Vida Margarita či Maria Cintia. Největší miminko v roce 2023 vážilo 4860 gramů a měřilo 55 cm,“ doplnila staniční sestra porodního sálu Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice Mgr. Petra Chromková.

„Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice patří  dlouhodobě v regionu mezi velmi oblíbenou  a maminkami často vyhledávanou, a to nejen díky profesionálnímu a empatickému kolektivu zdravotníků, ale i díky široké nabídce nadstandardních služeb,“ dodává  MUDr. Ivana Lukáčová, primářka porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Od loňského roku má porodnice ve Vítkovicích pro rodičky k dispozici porodní vanu, která nabízí možnost relaxace a zmírnění bolesti v první době porodní a také samotný porod. Samozřejmostí je zde také přítomnost otce u porodu i u císařského řezu, dotepání pupečníku u fyziologického porodu, odložený podvaz pupečníku u císařského řezu i  možnost bondingu na operačním sále. Již stálou službou je vyřízení rodného listu novorozence na detašovaném pracovišti matriky přímo v porodnici či návštěvní služba porodní asistentkou doma u prvorodiček i vícerodiček po porodu. Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice nabízí také nonstop službu laktační poradny či možnost využití  rodinného pokoje se zázemím pro celou rodinu na oddělení šestinedělí. Maminka zde může pobývat s novorozencem, partnerem a případně i starším sourozencem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: