Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nová angiolinka v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

5.12.2023

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice má nové specializované Cévní lůžkové oddělení. Pacientům se zde dostane i vyšetření na nejmodernější angiolince s prvky umělé inteligence.

Nová cévní lůžková stanice má kapacitu 10 lůžek a poskytne péči pacientům z celého Moravskoslezského kraje.

„Po 3 letech společného snažení se nám konečně podařilo otevřít lůžkovou jednotku vyhrazenou pro pacienty s periferním cévním postižením. Doposud jsme byli omezováni nedostatečným a často plně obsazeným lůžkovým fondem interního oddělení jako celku. Věříme, že nově otevřená lůžka zásadně zlepší organizaci a dostupnost vaskulární péče v naší nemocnici a budou přínosem pro pacienty z celé Moravy,“ říká MUDr. Jerzy Bezecny zástupce primáře Interního oddělení  a vedoucí angiologického programu AGEL nemocnice Ostrava-Vítkovice.

Specializované Cévního lůžkové oddělení pro vaskulární pacienty má nově k dispozici i nejnovější angiolinku, která přináší v diagnostice a léčbě pacientů vaskulárním postižením zásadní technologický pokrok. S funkcí AutoRight a prvky umělé inteligence je schopna optimalizovat angiografický obraz s minimální radiační zátěží. Nová technologie je především šetrnější jak pro pacienty, tak pro personál provádějící miniinvazivní cévní zákroky.

„Epidemie diabetu, obezity a obliba kouření vede k vývoji kardiovaskulárních onemocnění.

Na angiosálech Vaskulárního centra naší nemocnice se snažíme pacientům ulevit od obtěžujících potíží. Velmi často se k nám dostávají pacienti, u nichž bojujeme o záchranu končetin a v případě pacientů s cévními mozkovými příhodami také někdy o záchranu života,“ dodává MUDr. Jerzy Bezecny zástupce primáře Interního oddělení  a vedoucí angiologického programu AGEL nemocnice Ostrava-Vítkovice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: