Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Novinka pro novorozence - Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

1.12.2023

Nemocnice AGEL v Ostravě-Vítkovicích má nově k dispozici speciální vyhřívané lůžko pro novorozence – nabízí jej jako jedna z prvních porodnic v republice.

Ve vítkovické porodnici se ročně narodí přes 1300 dětí, z toho 3 % jich přijde na svět předčasně. Novorozenecké lůžko Babyroo® TN300 je moderní přístroj disponující řadou sofistikovaných funkcí pro komplexní péči o novorozence při jejich poporodní adaptaci. Mezi jedny z prvních zařízení v České republice, které má lůžko plně k dispozici, patří nemocnice AGEL v Ostravě-Vítkovicích.

Základní funkcí lůžka je zahřívání novorozence a udržování jeho tělesné teploty na požadované hodnotě, včetně režimu pozvolného zahřívání. Teplotu novorozence snímají dvě čidla, přičemž měřené hodnoty lze ukládat a v čase je průběžně vyhodnocovat. Nové lůžko  lze  použít od porodního sálu, neonatologické oddělení až po konečné propuštění. „Naše novorozenecké oddělení i porodní sál je jako jedno z prvních pracovišť vybaveno těmito lůžky. Díky ním je zajištěna nejmodernější poporodní péče dle doporučení ILCOR (Mezinárodní konsensus o kardiopulmonální resuscitaci) a přinášíme kompletní péči o naše novorozence nejen po porodu,“ komentuje pediatrička dětského oddělení MUDr. Zuzana Michálková z Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Lůžko Babyroo je vyrobeno z moderních lehkých a odolných materiálů a díky čtyřem bržděným kolečkům je plně pojízdné. Přístup k lůžku je ze všech stran, což je výhodné nejen pro ošetřující personál, ale i pro rodiče, kteří mohou být miminku neustále nablízku i během všech léčebných procedur. Nespornou výhodou lůžka je i jeho velmi nízká hlučnost, dále také integrované čidlo pro monitoraci vitálních funkcí, jako je saturace a srdeční frekvence.   

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: