Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Den prevence Suchého oka

28.11.2023

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice pořádá pro veřejnost Den prevence Suchého oka.

Suché oko je označení pro stav, kdy člověk trpí nedostatkem slz, které jsou velmi důležité pro správnou funkci zraku. Zvlhčují rohovku a spojivku, udržují oko čisté a chrání ho před infekcí, škodlivinami či cizorodými látkami. Proto Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice pořádá v pátek 1. prosince od 8 do 13 hodin den prevence pro širokou veřejnost.

K úbytku slz dochází věkem, ovšem na vině může být i životní styl. Zejména, pokud se člověk  často dívá do monitoru počítače, do telefonu nebo sleduje televizi. Více ohroženi jsou i lidé, kteří používají kontaktní čočky. U nich je riziko vzniku tohoto problému několikanásobně vyšší.

Příznaky suchého oka jsou různé. Může se projevovat slzením, pálením či štípáním v očích nebo pocitem cizího předmětu v oku. Časté je i rozmazané vidění, a to i v noci, např. během řízení auta. Pokud člověk nosí kontaktní čočky a má obtíže s jejich nošením, i to může být příčinou vzniku tohoto onemocnění.

Suché oko může souviset také s vyšším věkem, užíváním některých léků nebo určitými onemocněními, například diabetes nebo poruchy štítné žlázy. Dalším faktorem může být také nesprávné složení slz.

I u tohoto nemocnění existuje prevence. Chraňte svůj zrak před silným větrem, kouřem nebo suchým vzduchem. Vliv má také menší frekvence mrkání, což se děje, pokud čtete, sledujete televizi, trávíte čas na počítači nebo na telefonu.

Přijďte si nechat zkontrolovat v rámci prevence Váš zrak, za vyšetření zaplatíte 350 Kč. Akce bude probíhat v budově B Nemocnice AGEL  Ostrava-Vítkovice, Zalužanského 1192. Není potřeba se na akci registrovat, více informací se dozvíte na telefonním čísle 595 633 344.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: