Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pozvánka na preventivní akci Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

20.11.2023

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se zaměří na urologickou prevenci. Lidem nabídne vyšetření zdarma. V časném stadiu rakoviny prostaty se neprojevují žádné příznaky. Přesné příčiny vzniku tohoto onemocnění zatím nebyly objasněny, ale jsou známy alespoň některé faktory, které mohou k jeho rozvoji přispět. Roli hraje věk, genetická predispozice nebo životní styl. Nejen na toto urologické onemocnění se zaměří Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Urologická ambulance pořádá preventivní akci v úterý 24. listopadu od 8 do 14 hodin. V rámci této události nabídne nemocnice vyšetření prostaty u mužů od 50 let, v případě pozitivní rodinné anamnézy již od 40 let.

„Součástí urologické prevence je dále vyšetření varlat bez rozdílu věku a vyšetření močového měchýře a ledvin, které je určeno i ženám,“ popisuje staniční sestra urologické ambulance Dagmar Hanulíková.

Den urologické prevence se koná ve spolupráci s Nadačním fondem Pavla Novotného. Zakladatelem je Ing. Pavel Novotný, jemuž byl diagnostikován zhoubný nádor varlete. Lékaři ho úspěšně vyléčili a díky své zkušenosti je aktivním propagátorem preventivních vyšetření nádorových onemocnění. 

Zájemci mohou preventivní akci navštívit po předchozí registraci na https://vzdelavani.vtn.agel.cz/urologie. Akce se koná v 1. patře Urologické ambulance, která se nachází v budově E Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, Zalužanského 1192.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: