Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nový přístroj na Oddělení léčebné rehabilitace Nemocnice AGEL Vítkovice

7.11.2023

Oddělení léčebné rehabilitace prošlo velkou rekonstrukcí, která stála přes 40 miliónů korun a trvala téměř rok. V této souvislosti nově přibylo pět přístrojů pro pacienty, z nichž jedním je BTL Emsella, který pomáhá osobám s inkontinencí.

BTL Emsella využívá světlo, které hloubkově stimuluje svalstvo pánevního dna a obnovuje jeho neuromuskulární kontrolu. Při jedné terapii dochází k tisícům kontrakcí svalů pánevního dna, které pozitivně ovlivňují svalovou reedukaci inkontinentních pacientů.

Klinický výzkum potvrdil, že 95 % pacientů zaznamenalo významné zlepšení kvality života. Účinek terapie spočívá v soustředěné elektromagnetické energii, jejím hloubkovém průniku a stimulaci celého pánevního dna. Léčba probíhá bezobslužně a pacient je po celou dobu ve svém běžném oblečení. Navíc není potřeba žádného spotřebního materiálu, což šetří životní prostředí. Pokud někdo chce podstoupit tuto proceduru, potřebuje žádanku typu K.

 

„Emsella je unikátní přístroj na podporu a posílení pánevního dna a má využití nejen u žen, ale i u mužů. V okolí nevím o pracovišti, které by tento přístroj mělo v nabídce. Nedostatečná nebo nesprávná funkce pánevního dna je v poslední době stále větší problém a díky tomuto přístroji mohou pacientky a pacienti celkově zlepšit kvalitu svého každodenního života,“ sdělila primářka Oddělení léčebné rehabilitace MUDr. Jana Štveráková.

Inkontinence znamená nechtěný únik moči nebo stolice. Závažnost se pohybuje od občasného úniku malého množství moči po stavy omezující každodenní činnosti. S močovou inkontinencí se potýká až 40 % žen ve věku nad 60 let, potíže se však nevyhýbají ani mladým ženám, mužům nebo dětem.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: