Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Sestrou veřejnosti 2023 se stala porodní asistentka z vítkovické nemocnice AGEL

23.10.2023

„Jsem plná dojmů a výsledek hlasování vlastně pořád ještě vstřebávám. Jsem neskutečně překvapená a šťastná, že si mě lidé vybrali. Beru to jako velké ocenění své práce, kterou vykonávám už 20 let,“

říká Bc. Nikola Prošková„Tato sestřička je srdcem našeho oddělení. Vysoce si cením její profesionality, zkušeností a veškeré energie, kterou předává pacientům. Jsme rádi, že takovou zaměstnankyni v naší nemocnici máme,“ reagoval na úspěch ředitel Nemocnice AGEL Ostrava – Vítkovice MUDr. Stanislav Jackanin, MBA, LL.M.

Osmý ročník ankety Moravskoslezská sestra 2023 pořádal odbor zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje pod záštitou ministra zdravotnictví, hejtmana Moravskoslezského kraje a odbornou záštitou prezidentky České asociace sester. Letos se soutěžilo v celkem pěti kategoriích - sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka a ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. O Sestře veřejnosti 2023, kterou se stala Bc. Nikola Prošková, pak rozhodli občané v hlasování. To je oblíbenou součástí ankety, kdy si hlasující letos vybírali z celkem 15 finalistek. Podle informací organizátorů letos do ankety dorazilo bezmála 60 tisíc hlasů. Generálním partnerem celé soutěže Moravskoslezská sestra 2023 byla společnost AGEL Trade a Nemocnice AGEL Nový Jičín. „Obětavé a náročné práce zdravotních sester a všech zdravotnických pracovníků si velmi vážíme a také se podporou této významné akce chceme podílet na zvýšení prestiže tohoto povolání,” uvedl jednatel společnosti AGEL Trade Ing. Tomáš Lyžbicki.

Medailonek: Novopečená Sestra veřejnosti 2023 Bc. Nikola Prošková nastoupila do vítkovické nemocnice v roce 2003, a to na oddělení šestinedělí. Od roku 2005 pracuje jako porodní asistentka přímo na porodním sále, kde je zároveň již 17 let zástupkyní staniční sestry. Často provází budoucí maminky po celou dobu jejich těhotenství, vede kurzy předporodní přípravy, na kterých je vždy připravena zodpovědět veškeré otázky bez zbytečného zatěžování odbornými termíny. Při vykonávání technických úkonů pracuje rychle, přesně a efektivně, nikdy na ní není znát únava. Naopak při péči o rodičku nikam nespěchá, má vždy čas pomoci, vyslechnout i povzbudit. Jejím velkým koníčkem je získávání a předávání všech nových trendů a poznatků v oblasti kojení. Díky tomu často pomáhá maminkám při prvních nesmělých přiloženích novorozence k prsu. Díky své práci si plně uvědomuje hodnotu a křehkost lidského života, i proto je dlouholetou dobrovolnou dárkyní krve.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: