Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nová lůžka pro miminka v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

17.10.2023

Nová vyhřívaná lůžka pro novorozence zvyšují komfort a bezpečnost miminek v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice. Po nedávném pořízení porodní vany, která se u rodiček setkává s obrovským zájmem i ohlasem, porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice dále modernizuje vybavení určené pro bezprostřední poporodní péči o miminka. Nejčerstvější novinkou je dvojice nových vyhřívaných lůžek pro novorozence, která jsou k dispozici na porodním boxu a na novorozeneckém oddělení. Lůžka budou moci v nemocnici využít všechna miminka po porodu.

Specifikem nově zakoupených lůžek pro novorozence jsou keramické infračervené topné trubice, které generují vysoce účinné záření. Toto záření umí kůže novorozence perfektně absorbovat, a rychle tak zvyšuje a udržuje jeho tělesnou teplotu. „Nová lůžka ideálně rozvádí teplo a tím zajišťují teplotní komfort, který je základním předpokladem správné poporodní adaptace. Díky těmto novým lůžkům mohou novorozenci začít svůj život s optimálními podmínkami a minimalizuje se riziko poruch poporodní adaptace," říká lékařka Zuzana Michálková z novorozenecké sekce dětského oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Druhou výhodou je pak monitorovací systém špičkové kvality. Každé lůžko je vybaveno specializovaným monitorovacím systémem, který umožňuje zdravotníkům v reálném čase sledovat životní funkce novorozence. Tato technologie poskytuje zdravotnickému personálu nezbytné informace pro zajištění bezpečnosti novorozence již na porodním sále a v bezprostřední poporodní péči.

Impulsem pro investici do vyhřívaných lůžek byl mimo jiné i extrémní zájem rodiček o porody do vody, který předčil očekávání lékařů i porodních asistentek. „Moc děkujeme maminkám, že využívají tak často naši novou porodní vanu. Vzhledem k jistým odlišnostem v poporodní péči o děti narozené do vody, kdy častěji využíváme zahřívání miminek, jsme se rozhodli pořídit nová vyhřívaná lůžka. Ta přinášejí nové technologie a komfort pro novorozence i rodiče, kteří tak mají jistotu, že je o jejich nejmenší postaráno dle nejmodernějších možností,uzavřela MUDr. Zuzana Michálková.

Aneta Lednová
Tisková mluvčí skupiny AGEL

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: