Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Zmodernizované Centrum léčebné rehabilitace dnes slavnostně otevřela Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

16.5.2023

Komplexní rekonstrukcí prošla čtyřpodlažní budova Centra léčebné rehabilitace Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Díky téměř roční rekonstrukci všech pater budovy za více než 43 miliónů korun nabízí ambulantní část vítkovické rehabilitace pro své pacienty i personál větší pohodlí. Stavební práce v budově D přišly na téměř 42 miliónů korun, dalších 1,2 miliónu korun stálo vybavení posilovny, pořízení nové finské sauny, infrasauny a lehátek. A také v blízké budoucnosti bude nemocnice dále investovat, a to do zakoupení rehabilitačních elektropřístrojů a lymfodrenáže, celkově dalších 1,2 miliónu korun.

„Rehabilitační oddělení je pro naši nemocnici velmi důležité, protože je nedomyslitelnou součástí Iktového centra a zajišťuje péči pro pacienty po mozkových příhodách v rámci vysoce specializované péče. Samozřejmě oddělení poskytuje také plné spektrum rehabilitační péče pro dospělé i děti,“ uvádí předseda představenstva a ředitel nemocnice MUDr. Stanislav Jackanin, MBA, LL.M., s tím, že v budově se uskutečnila celková přestavba prostor, změna dispozic i využití jednotlivých podlaží.

Oddělení se proměnilo k nepoznání a nyní nabídne i několik novinek, mezi kterými je například wellness centrum, posilovna, několik nových tělocvičen či nové šatny pro pacienty i personál. Upravené prostředí přinese zlepšení i pro pacienty se sníženou mobilitou. „Díky rekonstrukci vzniklo moderní zdravotnické pracoviště s odpovídajícím zázemím a vybavením, které poskytne kvalitní rehabilitační péči všem klientům. Kromě toho zajistí vyšší komfort pacientů a zaměstnanců na úrovni odpovídající současným požadavkům. Dojde i k rozšíření stávající nabídky a služeb, včetně rozšíření o komerční zónu jak pro cvičení, tak pro relaxaci,“ vysvětluje primářka rehabilitačního oddělení MUDr. Jana Štveráková s tím, že díky rekonstrukci se může zvýšit počet pacientů až o třetinu. V současné době se rehabilitační oddělení stará měsíčně zhruba o 6 tisíc pacientů z Ostravy a okolí.

V suterénu budovy byly zrekonstruovány šatny personálu a vybudovány nové moderní šatny a sociální zařízení pro pacienty. V prvním nadzemním podlaží byl zrušen bazén a nově vzniklo wellness centrum, individuální tělocvičny a prostorná tělocvična s posilovnou. Ve druhém podlaží byly místo velké tělocvičny vybudovány čtyři individuální tělocvičny a zrekonstruována elektroléčba i kartotéka. V nejvyšším patře vznikl inspekční pokoj lékařů a nové tělocvičny pro roboticky asistovanou rehabilitaci.

„Základním cílem nemocnice bylo vytvořit díky tomuto projektu moderní centrum komplexní rehabilitační péče rekonstrukcí současných prostor a nákupem nových přístrojů. Díky investici se navýšil počet tělocvičen o osm,“ popisuje Ing. Tomáš Mikula, manažer technicko-provozního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. V budově zároveň proběhla výměna výtahu a celková obnova stavebních součástí, která zahrnovala výměnu elektroinstalací, rozvodů vody i odpadů a podhledů stropů. Funkční modernizaci pak doplnila estetizace, která zahrnovala obnovu podlah, stěn i části vybavení a také celkovou změnu uspořádání prostoru.

Během rekonstrukce byl v první fází omezen provoz vodoléčby, ve druhé fázi došlo k omezení elektroléčby a ve třetí fázi byl z provozu vyřazen výtah. „Dopady na pacienty jsme se snažili minimalizovat. Věřím, že to byla akceptovatelná cena za to, že nyní nabídneme prostředí odpovídající dnešní době, ve kterém se zdravotníkům bude jistě lépe pracovat a pacientům a klientům lépe rehabilitovat,“ sdělila primářka Štveráková.

Centrum léčebné rehabilitace v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice je akreditované pracoviště v oboru rehabilitační a fyzikální medicína a v oboru aplikovaná fyzioterapie. Akreditace umožňují vzdělávání lékařů a fyzioterapeutů v praktické části specializačního vzdělávání. Oddělení poskytuje komplexní rehabilitační péči ambulantní i lůžkovou, zajišťuje také péči o hospitalizované pacienty na ostatních odděleních nemocnice. „Kromě široké nabídky rehabilitačních technik nabízíme i široké spektrum terapie na elektropřístrojích,“ uzavírá primářka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: