Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Fyzioterapeutické procedury uleví těhotným v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice v posledních týdnech před porodem

11.5.2023

Poslední týdny před blížícím se porodem vnímají budoucí maminky často jako nekonečné. Těhotenské bříško je již velké a ženám způsobuje nejen nepohodlí, ale také zdravotní potíže. Vlivem rostoucího břicha a změny těžiště těla dochází k rozvoji bolestí zad, velký tlak a zátěž je vyvíjena také na pánevní dno. Od potíží uleví ženám novinka porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, která těhotným ženám v závěru těhotenství poskytne čtyři fyzioterapeutické procedury.

„Závěr těhotenství bývá pro ženy fyzicky velmi náročný. Zároveň je však povědomí budoucích maminek o možnostech, jak si v tomto období ulevit fyzioterapií, stále poměrně nízké. Proto jsme se rozhodli aktivně šířit osvětu v této oblasti a ve spolupráci s rehabilitačním oddělením naší nemocnice informujeme všechny těhotné ženy při check-inu, tedy zaevidování do nemocnice, o možnosti absolvovat čtyři fyzioterapeutické procedury,“ vysvětluje vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Mgr. Dana Cechelová, MBA.

Ženy, které mají potíže s bolestmi zad, si tak mohou termíny fyzioterapií domluvit na rehabilitačním oddělení okamžitě, tedy při jedné návštěvě nemocnice. „Na rehabilitacích mají pro naše klientky vyhrazené termíny, které si zde mohou ženy individuálně rozplánovat dle svých potřeb tak, aby všechny návštěvy stihly absolvovat do termínu porodu,“ upřesňuje Mgr. Cechelová s tím, že během procedur pomůže speciálně vyškolená fyzioterapeutka těhotným uvolnit ztuhlé a přetížené svaly, uleví od bolesti a také pomůže připravit porodní cesty na příchod miminka.

Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice patří v regionu mezi nejvyhledávanější, a to nejen díky profesionálnímu a empatickému kolektivu zdravotníků, ale i díky široké nabídce nadstandardních služeb. Od prosince mají prvorodičky vítkovické porodnice možnost využít novou službu – návštěvu porodní asistentky. Samozřejmostí je bonding, a to i u císařského řezu, dotepání pupečníku, přítomnost otce u porodu nebo rooming. Oddělení šestinedělí nabízí nadstandardní pokoje, včetně pokoje rodinného. Přímo na oddělení je možné si vyřídit i rodný list miminka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: