Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Den otevřených dveří porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice přivítá budoucí maminky i tatínky

17.4.2023

Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice ve čtvrtek 20.dubna 2023 otevře dveře všem budoucím rodičům, kteří mají zájem o prohlídku zdejších prostor i získání bližších informací týkajících se nejen porodu samotného.

V rámci Dne otevřených dveří bude příchozím nabídnuta prohlídka všech prostor vítkovického Centra péče o matku a dítě od příjmové ambulance, přes porodní sály až po oddělení šestinedělí včetně nadstandardních pokojů a oddělení novorozenecké. Jednotlivými částmi všechny příchozí provedou zkušené sestřičky i porodní asistentky, se kterými budou lidé moci probrat vše o porodu i prvních dnech po něm. Prohlídky se uskuteční v 10:00, 13:00 a 16:00 hodin, přičemž sraz bude v přízemí budovy I.

Na den otevřených dveří jsou zváni také budoucí tatínci, na které vítkovická porodnice myslí i v rámci předporodní přípravy. Ta se u maminek již stala běžnou součástí období těhotenství, a to zejména u prvorodiček. Tatínci často zůstávali v pozadí a pravidelných lekcí se neúčastnili. To se vítkovická porodnice rozhodla změnit a nově pořádá Partnerský předporodní kurz. Další novinkou je antistresová masáž hlavy, která je určena především maminkám, které nejsou první dny po porodu z různých důvodů v psychické pohodě. Porodnice zároveň nabízí i kurz masáže miminek.

Samozřejmostí je bonding, a to i u císařského řezu, dotepání pupečníku, přítomnost otce u porodu nebo rooming. Oddělení šestinedělí nabízí nadstandardní pokoje včetně pokoje rodinného. Přímo na oddělení je možné si vyřídit i rodný list miminka. Porodnice však nezapomíná ani na návaznou péči, která dnes často chybí a nabízí možnost návštěvní služby porodní asistentkou.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: