Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Kadeřnice kouzlí účesy i v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

23.2.2023

Hospitalizace v nemocnici nemusí nutně znamenat rezignaci na vlastní vizáž – obzvláště v případech, kdy je pacient léčen s neakutními obtížemi a delší dobu. Důkazem je oddělení Následné péče Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, kam pravidelně dochází také kadeřnice, aby dámám ostříhala vlasy nebo pánům upravila vousy.

„Psychická pohoda je důležitým aspektem při uzdravování, a samozřejmě že vzhled a dobrý pocit ze sebe sama každému člověku dodá na pozitivní náladě. Většina našich pacientů u nás tráví týdny či měsíce, což už je doba, kdy člověk služby kadeřnice určitě uvítá,“ říká Lenka Holubová, staniční sestra oddělení následné péče Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Kadeřnice Alexandra Mottlová na oddělení následné péče dochází přibližně jednou do měsíce, vždy podle domluvy s nemocniční sociální pracovnicí a dle potřeb a objednávek pacientů. Samotné služby pak provádí kadeřnice přímo na pokoji, třeba i na lůžku pacienta.

„Nejčastěji pacienti poptávají stříhání, ale výjimkou nejsou ani dámy, které chtějí vlasy upravit do účesu. Což je pro nás zdravotníky vždy dobré znamení. Lidé, kteří mají motivaci pečovat o sebe, mají i motivaci se uzdravovat a žít co nejplnohodnotnější soběstačný život,“ říká Lenka Holubová a dodává, že služby kadeřnice jsou na oddělení velmi vítané a pozitivně hodnocené nejen samotnými pacienty, ale i jejich rodinnými příslušníky.

Kromě změny vzhledu a zvýšení sebevědomí je navíc návštěva kadeřnice také oživením stereotypu a připomínkou běžného života mimo nemocniční oddělení. Řada pacientů při setkání s kadeřnicí začíná intenzivněji komunikovat, a zejména dámy rády vzpomínají na to, jaké účesy nosily například v mládí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: