Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice upravuje prostory pro nové Centrum pro chronické střevní záněty a biologickou léčbu

9.2.2023

Revitalizací aktuálně procházejí prostory v přízemí pavilonu G Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Dříve zde pacienti našli pracoviště příjmové ambulance, na jaře se zde pro ně otevře nové Centrum pro chronické střevní záněty a biologickou léčbu. Vítkovičtí gastroenterologové, kteří se specializují na péči o tyto nemocné, tak budou moci díky přestěhování do velkorysejších prostor přijmout do péče více pacientů. Počet nemocných, jejichž zdravotní stav je komplikovaný a vyžaduje intenzivnější léčbu včetně léčby biologické, totiž neustále roste.

Centrum péče o zažívací trakt Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se péčí o pacienty s chronickými střevními záněty, mezi které řadíme Crohnovou chorobu a ulcerózní kolitidu, zabývá dlouhodobě. „Prostory, ve kterých aktuálně sídlíme v budově H, již ale kapacitně nestačí. Počet pacientů v naší gastroenterologické ambulanci každoročně narůstá,“ vysvětluje MUDr. Barbora Pipek, Ph.D., z Centra péče o zažívací trakt, a doplňuje, že aktuálně je v jejich centru dispenzarizováno více než 1000 pacientů s diagnózou ulcerózní kolitida či Crohnova choroba.

V pravé části budovy G aktuálně probíhají intenzivní práce na revitalizaci prostor tak, aby se zde již v průběhu jara mohli odborníci přestěhovat. Prostory budou pokryty novou podlahovou krytinou, budou vymalovány a obměněna bude také sanita. „Ačkoliv jde v objemu finančních prostředků o zanedbatelné položky, troufám si říci, že významem je tato investice nevyčíslitelná. Centrum péče o zažívací trakt poskytuje pacientům s chronickými střevními záněty již více než dvě desítky let komplexní péči a léčbu, včetně léčby biologické. V současné době naše centrum eviduje největší počet pacientů pro podávání biologické léčby na Severní Moravě a v celorepublikovém měřítku se taktéž pohybujeme na předních příčkách. V novém zázemí budou moci naši odborníci tyto služby dále rozvíjet, a především se budou moci postarat o další pacienty,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice MUDr. Stanislav Jackanin, MBA, LL.M.

Nové centrum poskytne rozšířené a komfortnější zázemí, bude disponovat novým prostornějším stacionářem pro aplikaci biologické léčby, zázemím pro přípravu biologických léčiv, příjmovou kanceláří s kartotékou a dvěma oddělenými lékařskými ambulancemi s břišním sonografem. „Výrazně se zlepší i komfort pacientů, a to nejen na stacionáři, kde budou zcela nová infuzní lehátka a křesla, ale i v čekárně, která bude oddělena od okolního ruchu nemocnice,“ doplnila lékařka Barbora Pipek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: