Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice nabízí prvorodičkám novinku ve formě návštěvy porodní asistentky

12.12.2022

Zdravotníci gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice dobře vnímají, že v současné době chybí návaznost na nemocniční péči. Proto se rozhodli zavést novinku ve formě návštěvní služby. Prvorodičky vítkovické porodnice mají možnost požádat o návštěvu porodní asistentky, která maminky navštíví u nich doma a pomůže s péčí o miminko.

Šestinedělí je velmi náročné období v životě ženy. Každá maminka prožívá po porodu intenzivní pocity štěstí a lásky ke svému děťátku, ale také intenzivně pociťuje fyzické a psychické vyčerpání, neklid a nejistotu, zda svou novou roli zvládne.

V současné době, bohužel, chybí návaznost na nemocniční péči. „Maminky jsou brzy po porodu ponechány v domácím prostředí bez odborné pomoci a psychické podpory nás, porodních asistentek. Velmi nám záleží na tom, aby maminky, které u nás porodí, prožívaly první dny se svým děťátkem v co největším klidu a pohodě. Proto jim nabízíme možnost návštěvy porodní asistentky v jejich domácím prostředí,“ uvádí Mgr. Petra Chromková staniční sestra porodního sálu Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Služba je určena pro prvorodičky, které porodily v porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, v prvním týdnu po jejich propuštění. Porodní asistentka zkontroluje zdravotní stav maminky, pomůže s kojením, poradí s manipulací s děťátkem.

„Největší význam poporodní návštěvy ovšem vidíme v tom, že si s ženou popovídáme, vyslechneme ji, ujistíme, že dělá věci správně, povzbudíme a posílíme její sebedůvěru. Návštěvní službou v domácím prostředí dále posilujeme komplexnost péče v naší porodnici,“ popisuje staniční sestra.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: