Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Zájem o práci řidiče sanitek je velký. Do podzimního kurzu nastoupilo do Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice přes dvacet zájemců

6.9.2022

Čtyřiadvacet zájemců nastoupilo na konci srpna do Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice do akreditovaného kvalifikačního kurzu, po jehož absolvování mohou účastníci vykonávat práci řidiče zdravotnické dopravní služby.

Akreditovaný kurz Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice trvá celkem 3 týdny, přičemž první dva týdny jsou věnovány teoretické výuce a třetí týden praktické části. Na závěr pak čeká všechny na začátku října závěrečná zkouška. Největší část teoretické výuky je věnována zásadám první pomoci při náhlém postižení zdraví a poskytování základní ošetřovatelské péče. „Účastníci se během kurzu seznámí se základy veřejného zdravotnictví, nahlédnou do somatologie, ale třeba i psychologie, kde se dozví, jak přistupovat k nemocným, raněným a rodičkám. Nedílnou součástí je pak také praktický nácvik komunikačních dovedností a trénink řešení možných krizových situací,“ prozrazuje Mgr. Denisa Zielonková, specialistka vzdělávání Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Akreditovaný kurz pro řidiče zdravotnické dopravní služby pořádá Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice již od roku 2019 a doposud proškolila 48 řidičů, z nichž řada našla rovnou i uplatnění ve zdravotnických zařízeních Skupiny AGEL. Mezi účastníky přitom zdaleka nejsou jen zájemci z Ostravska, ale například i z Olomouce nebo z Krnova. Cena akreditovaného kurzu je 8 tisíc korun. O konání dalších kurzů bude Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice informovat na svých internetových stránkách.

Do kurzu se může přihlásit zájemci starší 18 let, kteří disponují řidičským průkazem skupiny B, mají alespoň roční praxi v řízení vozidla a mají ukončené základní vzdělán

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: