Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

V porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se od ledna 2022 narodilo 691 dětí

7.7.2022

Od počátku tohoto roku přivedlo na svět své dítě 691 těhotných žen právě v porodnici nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Nejplodnějším měsícem byl květen, kdy se narodilo 125 dětí.

„V naší porodnici se od ledna narodilo 353 chlapců a 338 děvčátek. Výběr jmen pro miminka je velmi pestrý, rodiče svým dětem dávají původní česká jména jako Karel, Vilém, František, Stanislav, Josefína, Hana či Bedřiška. Setkali jsme se i se jmény netradičními např. s Vivien Rybana, Mary Jane, Luna, Brayen, Oskar Edward nebo Leon. Na předních příčkách populárních dívčích jmen se se stále objevuje Viktorie, Ema a Sofie, velké oblibě se těší také krásné české jméno Anna. Mezi chlapci vítězí Adam, Viktor a Jonáš,“ sdělila staniční sestra porodního sálu Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice Mgr. Petra Chromková.

V prvním pololetí se narodilo v porodnici i několik velikých miminek. „Pomohli jsme na svět 69 miminkům s váhou nad 4 kilogramy, nejtěžší miminko vážilo 5080 gramů,“ říká Mgr. Petra Chrmková.

„V porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice jsme na jaře uspořádali velmi úspěšný den otevřených dveří porodnice, který plánujeme na podzim opakovat. Samozřejmostí pro nás je přítomnost otce u porodu, proto také umožňujeme jeho přítomnost i u císařského řezu. Často využívaný bonding po porodu můžou zde využít i tatínkové, pokud se maminka třeba u operačního porodu na to necítí. Velmi vítanou je služba vystavení rodného listu matrikářkou na našem pracovišti, návaznost rehabilitací po porodu v případě potřeby, ale také rautová snídaně, výběr oběda ze tří možnosti na oddělení šestinedělí a nonstop služba laktační poradny. Pro velký zájem i v náročném období letních dovolených pořádají naše porodní asistentky prázdninové zkrácené předporodní kurzy,“ doplňuje MUDr. Ivana Lukáčová, primářka porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: