Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Rodičky v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice čekají lepší služby online i offline

16.3.2022

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice znovu vylepšuje služby pro nastávající maminky. Na těhotné, rodičky i ženy po porodu čekají nově aktualizované webové stránky s přehlednými informacemi, edukativními sekcemi i nejnovějšími aktualitami. V nemocnici samotné pak maminky najdou nové modernější prostory pro předporodní kurzy, které mají i novou koncepci.

„V porodnici víme, jak důležitá je pro naše nastávající maminky správná informovanost, rozhodli jsme se modernizovat i aktualizovat webové stránky tak, aby na nich maminky snadno našly vše, co je zajímá, i co by jim mohlo usnadnit období těhotenství, dobu před porodem i po něm,“ shrnuje MUDr. Ivana Lukáčová, primářka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Nové webové stránky Centra péče pro matku a dítě najdou zájemci na adrese nemocniceostravavitkovice.agel.cz/cpmd.html . Zde jsou informace prakticky rozděleny dle cílových skupin pro ženy před porodem, s popisem kdy do porodnice, pro rodičky v průběhu porodu a pro maminky po porodu.

„Nastávajíci maminky si mohou přečíst informace o nabízené škále vyšetření, předporodních kurzech, cvičení pro těhotné či prohlídkách porodnice, také jak a kdy se registrovat do porodnice. Pro rodičky jsme připravili informace o porodních plánech, popis kdy vyrazit do porodnice, i co si k porodu sbalit. Po porodu maminky pak čekají informace ohledně laktační poradny, péče o miminko a spousta dalších. Maminky tam najdou emailový odkaz, pro komunikaci přímo s personálem porodního sálu. Také chystáme pro maminky kromě facebookového profilu otevřít i instragramový profil porodnice, abychom byli v lepší interakci s nimi“ vysvětluje MUDr. Lukáčová s tím, že ve vítkovické porodnici se každoročně narodí okolo 1500 miminek.

Modernizací online služeb přitom zlepšování nabídky pro nastávající maminky v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice nekončí. Předporodní kurzy pro těhotné ženy totiž nově probíhají v estetičtějších a komfortnějších prostorách v budově H4. Předporodní kurzy navíc prošly změnou koncepce a kromě porodních asistentek je vedou také novorozenecké sestry, které maminkám poskytnou užitečné informace ohledně péče o miminko, kojení i období šestinedělí.

Další kurzy přitom čekají na nastávající maminky už teď v březnu, a to konkrétně ve středu 23. března od 12:30 hodin nebo v úterý 29. března od 10 hodin. Své místo si zájemkyně mohou rezervovat na telefonním čísle 595 633 509.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: