Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Obezitu pomáhají řešit i operace. V Bariatrickém centru Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice nabízejí klientům řešení na míru

4.3.2022

Na pátek 4. března připadá Světový den obezity, která trápí zhruba čtvrtinu Čechů. Její řešení se ve vážnějších stupních obvykle neobejde bez zásahu lékařů. Vítkovická nemocnice se řadí mezi 4 specializovaná centra v zemi, kde specialisté v Bariatrickém centru řeší nejzávažnější stupně obezity a je jediným takový pracovištěm v Moravskoslezském kraji.

„Pokud je BMI člověka nad hodnotou 40, nebo je sice nižší, ale má dotyčný další přidružená onemocnění, a zároveň se i přes odborná doporučení dlouhodobě nedaří snížit jeho hmotnost, je možné zvážit operační řešení,” říká MUDr. Pavol Holéczy, CSc., vedoucí lékař bariatrie Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. „O tom, kdo je vhodným adeptem, definitivně rozhodne spektrum odborných vyšetření, které musí každý uchazeč podstoupit, a zároveň musí být splněno několik základních kritérií,” doplňuje. „Nejčastější operací ve světě i na našem oddělení je rukávová resekce žaludku. V menší míře provádíme bypassové operace a také výzkumné operace“, dodává MUDr. Pavol Holéczy, CSc.

Dobrým startem je návštěva v obezitologicko-chirurgické ambulanci. Pro konzultaci s odbornými lékaři obezitologického centra není potřeba speciální žádanka a zájemce se může objednat na telefonním čísle 595 633 302 nebo 595 633 524. „Zájemce u nás absolvuje komplexní vyšetření a odpovídající péči. Pacientům, kteří jsou vhodní k chirurgické léčbě, pak zajistíme přípravu k operaci, doporučíme nejvhodnější typ operace a jsme s pacientem zároveň v pravidelném dlouhodobém kontaktu i po samotné operaci. Těm pacientům, kteří nejsou vhodní k chirurgické léčbě, nabízí nemocnice péči nutriční terapeutky a obezitologa,” pokračuje MUDr. Martin Bolek, zástupce primáře chirurgického oddělení.

„Bariatrické centrum Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice má za dobu svého fungování v péči více než 2000 pacientů a v roce 2021 i přes pandemii provedlo téměř 100 operačních výkonů,” doplňuje MUDr. Pavol Holéczy CSc., s tím, že bariatrické operace jsou v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice plně hrazeny všemi zdravotními pojišťovnami.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: