Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Knižní vánoční nadílka z kampaně Celé Česko čte dětem potěší pacienty na dětském oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

5.1.2022

Doslova bohatou nadílku převzali před Vánocemi zástupci dětského oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Hned několik vánočních krabic plných knih přinesli zástupci firmy Maxion Wheels a Celé Česko čte dětem. Knížky budou k dispozici pro rodiče i malé pacienty, kteří si tak mohou zpříjemnit čas během pobytu na oddělení.

„Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví. Předčítání rozvíjí paměť a představivost a pomáhá budovat vazby. Nejen s rodiči, ale například i se sestřičkami či studentkami, které se dětem snaží při hospitalizaci co nejvíce věnovat, aby se nebály a cítily se u nás téměř jako doma, i když třeba maminka s tatínkem u nich zrovna nemůžou být,“ říká primář dětského oddělení MUDr. Jan Boženský.

Nezisková organizace Celé Česko čte dětem® se snaží ve spolupráci s nakladatelstvími a dárci vybavovat dětské knihovničky v nemocnicích a v ordinacích dětských lékařů. Jeden z takových projektů realizovala také ve spolupráci se společností Maxion Wheels. Do netradiční sbírky knih se zapojili samotní zaměstnanci firmy.

„Je krásné, když dítko sáhne po knížce a chce po své mamince nebo tatínkovi, aby mu v nemocnici nebo v ordinaci četli. Kromě toho, že nám knížka pomůže potomka zabavit, prohlubuje se také pouto, které vzniká u předčítání mezi dětmi a rodiči a navíc dítěti vštěpujeme to, že kniha je dobrou volbou, když má člověk dlouhou chvíli,“ říká Pavlína Kotschi, manažerka kulturních projektů Celé Česko čte dětem.

Všechny knížky jsou dostupné v nové knihovně, kterou pacienti najdou před vstupem do herny. Ty oblíbené, které si děti samy nebo s rodiči během hospitalizace rozečtou, si mohou odnést a pohodlně dočíst doma.

Dětské oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice spolupracuje s neziskovou organizací Celé Česko čte dětem® dlouhodobě. Primář MUDr. Jan Boženský například dochází i na předčítání dětem na základních školách.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: