Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice prevenci nezastavila ani v době pandemie. Díky tomu se řada lidí dozvěděla o své nemoci a začali se ihned léčit

20.12.2021

I přes náročnou dobu, kdy zdravotníky zaměstnává náročná péče o covidové pacienty, uspořádala Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice v uplynulých týdnech trojici preventivních akcí. V řadě případů se podařilo u příchozích odhalit možné vážnější zdravotní potíže a včas jim zařídit podrobné vyšetření či dokonce operaci.

Brzké odhalení nemoci je základním kamenem úspěšné léčby a zejména z tohoto důvodu nechtěla vítkovická nemocnice i v současné době v prevenci polevit. U příležitosti Světového dne zraku se jako první uskutečnil Den prevence onemocnění oka a na vyšetření bez čekání a objednání dorazilo téměř 80 osob. „Naši specialisté všem změřili nitrooční tlak a dioptrie, 11 lidí přišlo na oční oddělení na vyšetření přístrojem OCT, které jsme prováděli za poloviční cenu a další se na něho zaregistrovali. Přístroj OCT slouží například k důkladnému preventivnímu screenigu,” sdělila praktická sestra Soňa Slavíková s tím, že řada pacientů z důvodu pandemie odkládá návštěvu oftamologa, i když je trápí zdravotní neduhy se zrakem. „Při komplikacích není dobré návštěvu odborníka oddalovat. Naši oftamologové jsou připraveni pomoci jak současným pacientům, tak i nově příchozím,” doplňuje sestřička.

V listopadu pak Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice připravila ve spolupráci s Nadačním Fondem Pavla Novotného hned dvě preventivní akce. První byla zaměřena na onemocnění tlustého střeva a konečníku. Tedy na onemocnění, jež patří v české populaci mezi nejčastější. „Naši proktologové vyšetřili 13 mužů a 4 ženy, kdy devíti z nich byla po preventivním vyšetření zařízeno ihned další specializovaní a jednoto příchozího čeká v nejbližší době operace,” primář chirurgického oddělení MUDr. Miloslav Mazur, Ph.D., MBA.

Druhou společnou preventivní akci, která proběhla na konci listopadu, si nenechalo ujít 11 žen a 22 mužů. „V rámci Dne urologické prevence jsme u dvou osob zachytili dvakrát zvýšený prostatický specifický antigen (PSA), který je významným ukazatelem karcinomu prostaty a dotyčné jsme ihned objednali na další vyšetření,” popsal výsledek primář Mazur.

S podobnými akcemi pro veřejnost bude Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice pokračovat i v roce 2022, všechny informace budou včas k dispozici na webových stránkách nemocniceostravavitkovice.agel.cz nebo taky FB profilu www.facebook.com/VitkovickaNemocnice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: