Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pacienti budou mít v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice díky novým lůžkům větší pohodlí

9.12.2021

Pacienti s poruchou vědomí, imobilitou či výraznou nadváhou budou v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice odpočívat ve větším pohodlí. Poslouží jim k tomu nová moderní lůžka s bočním náklonem, aktivní matrací, váhami i vysokou nosností, která nemocnice aktuálně zakoupila. Moderní nábytek v hodnotě téměř 1,2 milionu korun přitom nahradil staré kusy, které v nemocnici sloužily již téměř 20 let.

Obnova a modernizace lůžkového fondu na interním oddělení, JIP a chirurgické JIP vítkovické nemocnice započala třemi novými supermoderními lůžky s nadstandardní výbavou. Jde o lůžka disponující řadou moderních prvků zajišťujících lepší komfort pro zdravotnický personál i pacienty, a to zejména ty v nejtěžším zdravotním stavu.

„Výhody lůžek nejvíce poznáme při manipulaci s pacientem, která je pro pacienta šetrnější a pro zdravotníky snazší. Lůžka jsou totiž plně elektronicky ovladatelná, a to snadno pomocí dotykového panelu, který obsahuje menu v českém jazyce. Pacienti pak oceňují komfort, který jim přináší multisekční řešení lůžek i aktivní matrace. Toto jsou nesporné výhody zejména při delším pobytu na lůžku a zhoršené pohyblivosti,“ říká Andrea Škulavíková, staniční sestra interní JIP Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Další moderní funkcí je pak schopnost bočního náklonu u lůžek, díky čemuž je možné provádět každodenní ošetřovatelské činnosti, ale i rehabilitace či ergoterapii daleko snáze a pro pacienta komfortněji. Velké plus je pak i přítomnost vah přímo v lůžku, díky čemuž mohou lékaři dle aktuální hmotnosti nemocného například lépe cílit terapii. „Další zajímavou výhodou je ale třeba i noční podsvícení postele nebo nožní ovládání, které už jsou opravdovou třešničkou,“ doplňuje staniční sestra.

Bariatrické lůžko pak ocení zejména pacienti s enormní nadváhou. Toto lůžko je totiž homologováno pro pacienty s váhou až 500 kilogramů, které nejen spolehlivě unese, ale také přesně zváží, což v minulosti nebylo možné.

„Lůžko má robustní a odolný ocelový rám a je vybaveno nadstandartními funkcemi, které umožňují komfortní péči o bariatrické pacienty. Je plně elektrické, je vybaveno vážicím systémem i speciální aktivní antidekubitní matrací a disponuje poměrně širokou škálou příslušenství včetně jídelního stolku či designové LED lampy. Kromě standartního polohování lůžko disponuje automatickou laterální terapií, funkcí „kardiackého křesla“ či autokontury, a také přímou vystupovací polohou z lůžka. Z tohoto lůžka jsme opravdu nadšeni,“ hodnotí Bc. Nina Hrtanová, vrchní sestra chirurgie, urologie, CS a COS Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Nová moderní lůžka vyšla nemocnici na více než 1,2 milionu korun a k dispozici jsou pacientům již v těchto dnech. Trojicí speciálních lůžek přitom obměna lůžkového fondu v nemocnici zdaleka nekončí. Další tucet nových lůžek pro akutní péči čeká na pacienty chirurgické JIP, kteří vyžadují komplexní intenzivní péči po náročných chirurgických, cévních či gynekologických operacích, nebo pacienty ze standartních oddělení při zhoršení jejich zdravotního stavu a pětici nových polohovatelných lůžek získalo také interní oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: