Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Dopravní služba Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice hledá řidiče sanitek. Svým zaměstnancům nabízí řadu zajímavých školení, třeba školu smyku

29.11.2021

Dopravní zdravotní služba Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice rozšiřuje svůj tým a hledá nové řidiče sanitek. V rámci zlepšování kvality služeb nabízí svým stávajícím zaměstnancům řadu zajímavých školení. Mezi takové patří i škola smyku, kterou nedávno absolvovalo prvních deset řidičů.

„V posledních měsících jsme zaznamenali zvýšený nápor na transport pacientů, které je třeba převést z nemocnice do domácí péče a naopak. S tím je spojený také nárůst covid pozitivních klientů. Navíc se k tomu přidává také zvýšený počet dálkových transportů za hranice Ostravy. Rozšířením týmu bychom rádi snížili čekací dobu na převoz a zkvalitnili tak naše služby,“ vysvětluje vedoucí Dopravní zdravotní služby Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice Ing. Mário Štiber.

Řidiči Dopravní zdravotní služby pravidelně prochází řadou zajímavých a důležitých školení. Základem je první pomoc nebo komunikace s pacientem. Školení se týká, ale také samotného sanitního vozidla, kdy jsou řidiči proškolení v oblasti technických záležitostí a učí se správné manipulaci s transportní technikou. Nedávno prošlo deset řidičů z celkového počtu šestnácti speciálním kurzem bezpečné jízdy v krizových situacích. „Takzvaná škola smyku nabídla řidičům vyzkoušet si zvládnutí krizové situace při řízení sanitního, ale i osobního vozidla. Řidiči trénovali smyk na vozovce, led, aquaplaning nebo vstup člověka do dráhy vozidla. Mohli si také vyzkoušet rozdíl v brzdné dráze při rychlostech od 50 až po 80km/h,“ vysvětluje Ing. Mário Štiber.

Dopravní zdravotní služba Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice disponuje 11 sanitními vozidly. Z toho je 6 nových vozidel, které nejsou starší tří let. Vozový park stále prochází obnovou, která je plánována i v následujícím roce. Řidiči Dopravní zdravotní služby zabezpečují přepravu pacientů, u kterých se nevyžaduje urgentní převoz. Jedná se o situace, kdy se pacienti například potřebují dostat k lékaři, do nemocnice nebo do jiných zdravotnických zařízení. Sanitní vozidla Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice řídí profesionální, empatičtí a zdravotnicky zaškolení řidiči, kteří denně převážejí několik desítek pacientů.

Pozice řidiče Dopravní zdravotní služby je otevřená všem držitelům „Odborné způsobilosti k výkonu povolání řidiče zdravotnické dopravní služby.“ Zájemci o nabízenou pracovní pozici řidiče mohou kontaktovat personalistku na tel: 725 934 308 nebo emailem: Gabriela.albrechtova@vtn.agel.cz. Více informací o Dopravní zdravotní službě lze najít na webových stránkách Dopravní zdravotní služba | Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice nebo Nabídka práce | Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: