Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice opět investuje, tentokrát do plejády diagnostických přístrojů za desítky milionů korun

28.6.2021

Modernější rentgenové přístroje, nová skiagraficko-skiaskopická stěna, ale i nová moderní magnetická rezonance a angiografický přístroj - takový je výčet přístrojů, na které se v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice nově mohou těšit pacienti. Část přístrojů nemocnice zakoupila v uplynulých týdnech, část převezme v těch nejbližších. Pacientům přinesou zejména větší komfort, zdravotníkům kvalitnější diagnostiku a nemocnici zase úsporu nákladů.

Jako první byl v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice již v dubnu nainstalován přímo digitalizovaný skiaskopicko-skiagrafický komplet, který umožňuje běžné snímkování všech oblastí lidského těla, ale i vyšetření skiaskopická (dynamická), zejména trávicího traktu. Nová skiaskopicko-skiagrafická sklopná stěna značky Philips Combi Diagnost R90 přitom přišla nemocnici na téměř 9 milionů korun.

Další dva rentgenové přístroje jsou v nemocnici instalovány právě v těchto dnech. „Do budovy A je instalován jeden přímo digitalizovaný přístroj s jedním flat detektorem. Jeho hlavní výhodou je, že díky pojízdnému vertigrafu a otočnému snímkovacímu stolu nabídne snížení nákladů na další detektory a také umožňuje snímkování na stole vleže, ale i vestoje u vertigrafu,“ popisuje výhody MUDr. Jaroslav Krátký, primář radiologického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Tento přístroj Philips Digital Diagnost C90 Flex Room přitom nahradil staré zařízení s nepřímou digitalizací.

Druhý přímo digitalizovaný rentgenový přístroj Philips Digital Diagnost C90 High Performance bude umístěn v pavilónu I, kde bude sloužit především pro ambulanci a oddělení chirurgie, ale i pro další oddělení a ambulance v této budově. „Tento přístroj má nainstalované 2 pevné detektory a dva přenosné různé velikosti, což je výhodné zejména u traumatologických pacientů. Navíc bude vše rychlejší. Doposud totiž byly prováděny nepřímo digitalizované snímky pomocí čtečky speciálních kazet a ukládány do archivu nemocnice. Nyní tento mezičlánek odpadá, vyšetření je rychlejší a pro vyšetřující personál i pacienty komfortnější,“ vysvětluje MUDr. Krátký s tím, že oba tyto rentgenové přístroje ročně poslouží více než 10 tisícům pacientů, a to především s plicními obtížemi, traumaty, bolestmi břicha, ortopedickými či gynekologickými obtížemi.

Oba rentgenové přístroje vyjdou nemocnici na více než 16 milionů korun, přičemž investice je financována z dotačního programu IROP. V rámci tohoto projektu bude také v nejbližších dnech provedena obměna magnetické rezonance a v průběhu prázdnin obměna angiografického přístroje.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: