Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice rozdává radost pacientům na oddělení následné péče v podobě Balíčku pohody

19.5.2021

NADACE AGEL spustila projekt zaměřený na pacienty oddělení následné péče a sociálních lůžek. První obdarovaní senioři byli z dárku překvapeni a potěšeni. Balíček obsahuje různé drobnosti, které jsou nejen k potěšení, ale i užitku.

Projekt Balíčky pohody je zaměřený na seniory, kteří jsou propuštěni z oddělení do domácí péče či do jiného sociálního zařízení. Každý z pacientů dostane při odchodu tento praktický balíček v podobě malé taštičky, která obsahuje praktické předměty k běžnému a bezpečnému životu, drobnosti pro potěšení nebo vitamíny k posílení imunity. „Pěkný nápad, který naše pacienty překvapuje a v mnoha případech způsobí spontánní radost.  Okamžitě po předání dychtivě zkoumají zelenou taštičku. Zejména ženy jsou nadšené z jeho obsahu a praktického využití. Je to taková “krásná tečka“ za pobytem na naší následné péči,“ sdělila Lenka Holubová, staniční sestra oddělení následné péče a zároveň poděkovala za všechny obdarované pacienty NADACI AGEL, která spustila tento projekt.

Oddělení následné péče přebírá pacienty ze všech oddělení nemocnice. Nejčastěji spolupracuje s interním, gastroenterologickým, neurologickým, plicním a chirurgickým oddělením. Ve většině případů se jedná o chronické a geriatrické pacienty, u kterých se oddělení snaží o stabilizaci jejich stavu, zlepšení soběstačnosti nebo alespoň o zachování dosavadních každodenních činností. Snahou je návrat do každodenního života nebo důstojné dožití nemocných v konečném stádiu nemoci. Do péče je zde zapojen nejen tým oddělení následné péče, ale i rehabilitační pracovníci, nutriční terapeutky a sociální pracovník.

Balíčky pohody je pilotní projekt NADACE AGEL, v rámci kterého bylo rozděleno 1000 ks balíčků do čtyř našich zařízení: Nemocnice AGEL Podhorská, Nemocnice AGEL Nový Jičín – pracoviště Vítkov, Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice a Nemocnice AGEL Český Těšín. Hodnota jednoho balíčku je 500 korun. „Nápad vznikl již před více než rokem a inspirací nám byly kufříky, které dostávají miminka při odchodu z porodnice. Cílem projektu bylo obdarovat naše klienty, kteří jsou často neprávem opomíjenou skupinou. Chtěli jsme, aby balíček klientům nejen udělal radost, ale obsahoval praktické maličkosti, které mohou využít při příchodu domů nebo do jiného sociálního zařízení. Z prvních reakcí našich klientů je zřejmé, že myšlenka splnila svůj účel – potěšit naše klienty, kteří jsou v těžké zdravotní a často i životní situaci a věnovat jim praktické předměty denní potřeby. Velké díky patří společnostem Lékárna AGEL a Prefect Distribution a.s. za spolufinancování projektu,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady Nadace AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1270 žadatelům částkou přesahující 32 milionů korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: