Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

S knížkou do života přicházejí nyní na svět novorozenci v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice

12.4.2021

Nezastupitelný význam čtení pro další rozvoj dětí si uvědomují také odborníci v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, kteří se nově zapojili do mezinárodního projektu S knížkou do života. Každé dítě narozené v ostravské vítkovické nemocnici tak dostane jako dárek při příchodu na svět startovací čtenářský balíček, díky kterému mu mohou rodiče pomoci najít v knížkách zalíbení.

„Čtení je skvělou příležitostí pro rozvoj představivosti, rozvíjení slovní zásoby a kreativity, ale také k rozšiřování znalostí. Byť dnešní době vládnou moderní technologie, děti čtení stále milují, lidský hlas i fyzická přítomnost jim totiž dodává pocit bezpečí a blízkosti, která jim může v dnešní elektronické době chybět. Čím dříve rodiče s pravidelným předčítáním u dětí začnou, tím lépe. A startovací balíček jim poradí, jak aktivity jsou vhodné pro ty úplně nejmenší děti již od narození,“ uvedl primář dětského oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice MUDr. Jan Boženský, který se i ve svém volném čase již několik let aktivně věnuje veřejnému předčítání dětem v základních školách a je také spoluautorem upravených pohádek pro děti o zdravém životním stylu.

Projekt S knížkou do života funguje v nemocnici díky spolupráci s Knihovnou města Ostravy, která startovací čtenářské balíčky pro novorozence ostravské vítkovické nemocnice poskytla. Součástí balíčku je také dárková poukázka na členství v knihovně pro dětské čtenáře do 6 let věku.  

Projekt je realizován za finanční podpory statutárního města Ostravy.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: