Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Modernizace Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice po krátké zimní pauze zdárně pokračuje

24.3.2021

S příchodem jara pokračují v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice stavební práce na modernizaci pěti pavilonů v areálu zdravotnického zařízení. Velkou část prací, které byly zahájeny v září 2020, mají již stavbaři za sebou a modernizace v hodnotě 50 milionů korun běží dle časového harmonogramu.

Dělníci již kompletně vyměnili všech 610 vnějších oken a 20 vstupních dveří ve všech pěti rekonstruovaných pavilonech (A, B, D, E a H). „Hotovo je rovněž zateplení pavilonu B, E a H. Po krátké zimní pauze stavbaři zahájili práce na zateplení pavilonu plicního oddělení a následné péče (A) a pavilonu rehabilitace (D) a po odtání sněhu se pustili do zemních prací a zateplení soklu všech zmíněných pavilonů, “ popsal Ing. Tomáš Mikula, manažer technicko-provozního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice s tím, že v období nedávných mrazů probíhaly zateplovací práce a pokládka izolací v podstřešních prostorách.

Po ukončení topné sezóny bude dále nutné zkontrolovat funkčnost topných okruhů, neboť i nemocniční otopná soustava prochází modernizací. Rekonstrukce tak pokračuje hladce dle stanoveného harmonogramu a v průběhu letních prázdnin by již měly být veškeré práce kompletně ukončeny. „Cílem projektu bylo sjednotit vzhled budov v areálu nemocnice a uspořit energii spojenou s vytápěním. Odhadovaná roční úspora za energie přesáhne 1,5 milionu korun. Krom toho přinese zateplení pavilonů v letních měsících i větší komfort v podobě udržení chladu,“ vysvětlil předseda představenstva Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice MUDr. Stanislav Jackanin, MBA.

Rekonstrukce je již ve fázi, kdy neomezuje nemocniční provoz tak jako na podzim loňského roku, kdy bylo nutné vždy na šest dní uzavřít provoz nebo do jiných prostor přestěhovat ambulanci, kde byla právě vyměňována okna.

Projekt si vyžádal investici ve výši 50 milionů korun a je z 30 % financován z dotačního programu OPPIK, zbytek nákladů hradila nemocnice ze svých zdrojů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: