Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Postcovidové centrum – péče pro pacienty po onemocnění covid-19

3.3.2021

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice zřídila speciální postcovidové centrum, kde se léčí pacienti s dlouhodobými problémy po prodělaném koronaviru.

Mezi nejčastější problémy, které po prodělání onemocnění mohou pacienta trápit, patří dušnost, snížená výkonnost, kašel, bolest kloubů a další. Vyšetření v postcovidovém centru doporučujeme absolvovat všem lidem, které trápí tyto zdravotní obtíže spojené s covid-19, a to již od 4. do nejpozději 12. týdne od zjištění onemocnění. 

Pokud u Vás problémy přetrvávají, požádejte svého praktického lékaře o žádanku na:

Plicní oddělení

Vyšetření v plicní ambulanci je doporučováno pacientům, u kterých po onemocnění covid-19 nedošlo k úplnému návratu zdravotního stavu a trápí je například dušnost či kašel.

Součástí vyšetření postcovidových pacientů je klinické vyšetření lékařem a následné podstoupení rutinních vyšetření, které kontroluje dechové funkce, dechovou kapacitu i průchodnost plic pro kyslík a kysličník uhličitý. Výsledky jsou konzultovány s lékařem, který navrhne další vhodnou léčbu.

Oddělení léčebné rehabilitace

O pacienty, které po prodělaném onemocnění covid-19 trápí přetrvávající únava, bolest kloubů, svalů, zhoršená tělesná i psychická kondice i dechové problémy, se postará oddělené léčebné rehabilitace. 

Na základě doporučení ošetřujícího lékaře zde odborníci pacientům v rámci komplexního řešení obtíží poskytnou ambulantní i lůžkovou rehabilitaci. Terapie zahrnuje vstupní a výstupní vyšetření, edukaci, pohybovou léčbu, techniky respirační fyzioterapie a další fyzioterapeutické postupy, včetně vodoléčebných procedur, které jsou individuálně zvoleny podle konkrétních obtíží každého pacienta.

Před samotným začátkem rehabilitace doporučujeme ke stažení brožuru, která byla vytvořena v rámci post-covidové péče, a cvičit doma i samostatně. Brožura ke stažení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: