Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice využívá nové přístroje 

26.1.2021

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice navzdory náročné epidemiologické situaci stále pracuje na modernizaci svého vybavení a zlepšování služeb. Moderními přístroji v celkové ceně převyšující 800 tisíc korun bylo v uplynulém roce vybaveno zdejší rehabilitační oddělení.

Jak uvedla Mgr. Pavla Paskudová, vedoucí fyzioterapeut Oddělení léčebné rehabilitace, díky nově zakoupeným přístrojům se zefektivnila práce fyzioterapeutů a ergoterapeutů. Zejména motomed a motodlaha zkvalitnily a zefektivnily péči u neurologických a traumatologických pacientů. Přístroj Sun Ball vzhledem k menší velikosti lze využít jak v ambulantním, tak v lůžkovém úseku rehabilitačního oddělení. Využívá se nejen u pacientů s neurologickou diagnózou, ale také po úrazech horní končetiny.

Nákup přístroje na terapii plynovými injekcemi zase nabídl možnost léčby i u pacientů s bolestmi zad a u interních diagnóz, jako je například léčba diabetické nohy apod.

Velkým přínosem je motomed, což je léčebný pohybový přístroj, který umožňuje procvičovat nohy nebo horní část těla pasivně s podporou motoru nebo aktivně proti brzdnému odporu. Dále přístroj může s pomocí motoru aktivovat zbytkovou svalovou sílu pacienta. „Lůžková část rehabilitace je mimo jiné i součástí Iktového centra a zajišťuje včasnou a intenzivní rehabilitační léčbu pacientů s poruchou pohybového aparátu. A právě motomed je nepostradatelným přístrojem zejména u pacientů po cévních mozkových příhodách, kraniotraumatech a také u pacientů upoutaných na invalidní vozík,“ upřesnila Mgr. Pavla Paskudová.

Rozsáhlé využití při rehabilitaci pacientů najde podle ní také motodlaha typu BTL CP motion K-PRO. Profesionální model pro kolenní a kyčelní klouby najde uplatnění v širokém spektru oborů léčebné rehabilitace, ten zefektivní terapii u pacientů po totálních i částečných náhradách kyčelních a kolenních kloubů. Součástí přístroje je volitelně nastavitelný kotníkový modul, který lze využít současně i po úrazech kotníků a celé dolní končetiny.

„Rehabilitaci pacientů zkvalitní také chodítko Taurus, které je označováno jako „mercedes“ mezi chodítky. Sám pacient si může nastavit výšku opěrek horních končetin a díky kvalitě brzd se cítí bezpečně a komfortně,“ vysvětluje dále Mgr. Pavla Paskudová. Nově byla pořízena i kombinovaná elektroterapie, včetně handsfree hlavice, a čtyřkanálová elektroléčba, která dokáže zvládat až čtyři terapie najednou, výrazně zvýší počet ošetřených pacientů a díky vakuové jednotce a handsfree ultrazvukové hlavici je terapie efektivnější a uchycení elektrod snadnější i na hůře dostupných místech ošetřovaných částí těla pacienta.

Rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice v ambulantním úseku ošetří zhruba 1200 pacientů ročně, na lůžkové rehabilitaci pak dalších 350 pacientů. Ambulantní rehabilitace Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice je jedním z největších rehabilitačních oddělení v Moravskoslezském kraji.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: