Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice se bude podílet na plošném testování na koronavirus v Moravskoslezském kraji

30.4.2020

Odběrové místo na Průmyslové ulici v Ostravě-Vítkovicích, které provozuje Vítkovická nemocnice, se bude podílet na plošném testování obyvatel, které v tomto týdnu odstartoval Moravskoslezský kraj. V Ostravě přitom půjde o jediné místo, které bude pro testování na koronavirus k dispozici. První zájemci o bezplatné testování budou moci přijít už v sobotu 2. května, a to na základě online registrace.

Testovat se bude nejprve pomocí rychlotestů. „Zájemcům se udělá takzvaný rychlotest, který ukáže, zda mají protilátky proti koronaviru. Bude-li test pozitivní, může to znamenat, že nemoc buď prodělávají, nebo ji v minulosti měli. Po nalezení této pozitivity, bude bezprostředně proveden, klasický odběr vzorku  z nosohltanu na vyloučení či potvrzení diagnózy COVID-19 “ vysvětluje vedoucí vítkovického odběrového místa a hygienik Vítkovické nemocnice Radek Mikšík s tím, že výsledky z rychlotestů  se dozví otestovaní na počkání, výsledky z laboratoře budou do 24 hodin.

Přihlásit se na odběr a zarezervovat si termín mohou lidé pomocí online aplikace na adrese https://testovani-protilatek.msk.cz , kde vyplní svůj věk, ulici, na které bydlí, poštovní směrovací číslo a informace o tom, jak se chovali v uplynulých týdnech a jaký je jejich zdravotní stav. Se získaným kódem z aplikace pak mohou zájemci přijít na zvolené odběrové místo.

Odběrové místo v Ostravě-Vítkovicích bude pro bezplatné plošné testování otevřeno od soboty 2. května, a to během víkendů od 8 do 16:30 hodin, přičemž kapacita bude 8 osob za hodinu. Celkem tedy denně může být v bývalé hasičárně na Průmyslové ulici otestováno přes 60 osob každý den. Testovat se bude od soboty 2. května.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: