Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pacientům Vítkovické nemocnice se díky úspěšně obhájené akreditaci dostane i nadále péče vysoké kvality

30.12.2019

Záruku bezpečnosti a kontroly postupů při výkonech, podávání léčivých přípravků i při nahlížení do zdravotnické dokumentace budou mít i nadále pacienti ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice obhájila v těchto dnech akreditaci Spojené akreditační komise České republiky. Akreditační certifikát garantující vysoce kvalitní zdravotní péči drží Vítkovická nemocnice v Ostravě nepřetržitě již dvanáct let a pokaždé se na plnění standardů podílejí zaměstnanci napříč nemocnicí.

Certifikát kvality zdravotnické péče sděluje jasně a zřetelně pacientům, že nemocnice zaručuje kvalitní péči vykonávanou s důrazem na jejich bezpečnost a spokojenost. Akreditace je zároveň důkazem, že nemocnice splňuje ty nejpřísnější směrnice a standardy, které se zaměřují bezpečí pacientů při poskytování zdravotnických služeb.               

„Během reakreditace auditoři Spojené akreditační komise cílenými dotazy prověřují procesy a činnosti ve zdravotnickém zařízení, které přímo či nepřímo souvisejí s péčí o pacienty. Například zajištění správné identifikace pacienta jako prevence záměny, nastavení opatření před šířením infekcí spojených s nemocniční péčí nebo poučení pacienta se sluchovým či zrakovým postižením,“ popisuje Mgr. Jana Flégrová, manažerka kvality Vítkovické nemocnice, a dodává, že hodnotící komisi tvoří lékaři, nelékařští zdravotničtí pracovníci a administrátoři ve zdravotnictví. „Členové akreditační komise také kontrolují, zda zaměstnanci pravidla plní, zda pověření pracovníci identifikují nedostatky, zjišťují jejich příčiny a následně je odstraňují. Součástí akreditace jsou oblast kvality, diagnostických postupů, péče o pacienta, kontinuity zdravotní péče, dodržování práv pacientů, včetně péče o zaměstnance,“ dodává Mgr. Jana Flégrová.

Vítkovická nemocnice obhájila certifikát, který je komisí udělován na tři roky, již popáté za sebou a drží jej tak kontinuálně od roku 2007.  „Jsem velmi hrdý na všechny zaměstnance nemocnice. Díky intenzivnímu úsilí, které jsme společně vložili do příprav, můžeme i nadále deklarovat směrem k pacientům nejvyšší možnou kvalitu poskytované péče. Přípravu zajišťují lékaři, sestry, personální i techničtí pracovníci a znamená to pro ně mnohdy práci navíc, proto jim patří velké poděkování. Získání akreditace však není samotným cílem našeho snažení, ale prostředkem k dosažení skutečného cíle, kterým je vyšší kvalita a vyšší bezpečí v péči o pacienty,“ míní MUDr. Stanislav Jackanin, MBA, ředitel Vítkovické nemocnice.

Vítkovická nemocnice poskytuje základní i vysoce odbornou péči. Díky specializovaným pracovištím, jako jsou Iktové centrum, Centrum péče o zažívací trakt, Vaskulární centrum, Centrum péče o matku a dítě, Chirurgické oddělení a Mamologické centrum, zaujímá nemocnice významné místo mezi zdravotnickými zařízeními nejen v Moravskoslezském kraji a zajišťuje komplexnost péče a bezpečné prostředí pro pacienty.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: