Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Mikuláš naděluje malým i velkým pacientům ve Vítkovické nemocnici

5.12.2019

Mikulášskou nadílku s adventní atmosférou přinesl v mírném předstihu již dnes Mikuláš se svou družinou 28 pacientům oddělení následné péče a interního oddělení Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Pacienty svátečně naladilo i zpívání vánočních koled se studenty Střední zdravotnické školy AGEL, kteří v doprovodu kytary obešli jednotlivé pokoje. Nadělování pokračuje i v pátek 6. prosince na Dětském oddělení, kdy Mikuláš opět vykouzlí úsměvy a rozzářené tváře 15 dětem.

Mikulášská trojice za sebou nechávala usměvavé pacienty, které kromě své přítomnosti a sváteční nálady obdarovala i malým dárkem a přáním k Vánocům. „Každoročně zveme Mikuláše, aby nám rozveselil pacienty, kteří si nemohou užít svátky doma s rodinou a musí advent strávit v nemocnici. Letos se postaráme přibližně o polovinu pacientů i během vánočních svátků,“ popisuje Lenka Holubová, staniční sestra oddělení následné péče Vítkovické nemocnice, kde nejčastěji pobývají pacienti s interními a neurologickými diagnózami.

Ani dětské oddělení nemine mikulášská návštěva za účasti studentů Střední zdravotnické školy Ostrava, kteří dětem přinesou nadílku v pátek 6. prosince. „Záměrně nadělujeme až v pátek dopoledne, neboť čtvrtky jsou u nás operační dny a operované děti by se nadílky nemohly zúčastnit. Studentky, které k nám chodí na praxi, si připravily tematický vzdělávací program, na který pak navážeme nadělováním balíčků dětem. Během mikulášské návštěvy vždycky panuje přátelská a pohodová atmosféra, která malé pacienty rozveselí a rozptýlí je,“ říká Bohumila Lokajová, vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice s tím, že v současné době ošetřují nejčastěji děti s respiračními onemocněními a pooperační stavy plánovaných výkonů, které se někdy provádí v celkové anestezii.

Během adventu plánují na dětském oddělení Vítkovické nemocnice ještě nadělování se studenty z VOŠ PRIGO a tradiční vánoční dílničku s Adrou. Den před Štedrým dnem navštíví děti ostravští florbalisté, aby osobně předali dárky, které společně s fanoušky shromažďují během svých zápasů na Sportcentru Dubina s tím, že sbírka vyvrcholí na duel s Black Angels 20. prosince, kdy proběhne "Vánoční zápas pro dobrou věc!" Předané dárky potěší především děti, které přes Vánoce zůstávají v nemocnici. „Jsou to jen ty nejtěžší případy, zpravidla jde o okolo 5 dětí, zbytek malých pacientů se podle jejich zdravotního stavu propustí na Štědrý den dopoledne alespoň na pár hodin domů,“ uzavírá Bohumila Lokajová.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: