Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Porodnice Vítkovické nemocnice zve na Den otevřených dveří

12.9.2019

Na atraktivní přednášky spojené s prohlídkami porodního sálu, příjmové ambulance, oddělení šestinedělí i laktační poradny láká zájemce ve středu 18. září porodnice Vítkovické nemocnice, která patří do skupiny AGEL. Odborné přednášky nabídnou témata kojení, významu rehabilitace před i po porodu i výživu po porodu a v období kojení. Návštěvníci si navíc mohou prohlédnout i nově zrekonstruované nadstandardní pokoje na oddělení šestinedělí a využít bezplatné laktační poradny. Akce se koná v rámci Národního týdne kojení.

Bohatý program se zaměřuje nejen na budoucí maminky, ale i na ženy, které již miminko mají. Akci zahájí přednáška na téma výživy matky a dítěte v podání nutriční terapeutky Olgy Plačkové, na kterou naváže prohlídka oddělení v doprovodu porodních asistentek a sester oddělení šestinedělí. „V rámci Dne otevřených dveří chceme budoucím maminkám i tatínkům ukázat prostory porodnice a představit zde nabízené služby, které zaručují maminkám a jejím ratolestem vysokou kvalitu péče. Nejedná se pouze o porod samotný, ale i o starostlivost a služby před i po něm,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Ivana Lukáčová.

Atraktivní témata nabídnou i odpolední přednášky, a to od 13:30 přednáška o významu rehabilitace před a po porodu, včetně manipulace s novorozencem, v režii fyzioterapeutek oddělení léčebné rehabilitace a od 16 hodin na téma Kojení a laktační poradenství ve Vítkovické nemocnici, kterou povede Anna Fellerová. Prostory oddělení si mohou návštěvníci prohlédnout po skončení přednášek v doprovodu zdravotníků. Součástí akce bude občerstvení i možnost vyzkoušet těhotenské či novorozenecké výrobky. Podrobný program zájemci najdou na facebookovém profilu Vítkovické nemocnice či webových stránkách. Konec akce je plánovaný na 18 hodin.

Porodnice Vítkovické nemocnice, založená již v roce 1921, je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: