Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ve Vítkovické nemocnici porodila jubilejní tisící maminka

3.9.2019

Jubilejní tisící maminka letošního roku, paní Daniela Strapinová, přijela do Vítkovické nemocnice v Ostravě rodit z Orlové. Chlapeček Mateo se narodil v pátek 30. srpna s mírami 3560 gramů a 50 centimetrů.

Třiadvacetiletá maminka Daniela přijela do porodnice Vítkovické nemocnice už v pátek ráno. Do porodnice ji přivezl tatínek, který byl celou dobu také u porodu. Malý Mateo si dal ale na čas a na svět přišel přirozenou cestou až ve 22:46 hodin. „Po přijetí do nemocnice nás nechal Mateo čekat ještě dlouhých 18 hodin, ale asi si nechtěl nechat utéct jubilejní tisící pořadí. Už když jsme vybírali, jak se bude malý jmenovat, chtěli jsme speciální netradiční jméno, ale to jsme ještě netušili, že bude chtít být až tak výjimečný,“ žertuje s úsměvem na tváři mladá maminka Daniela, která rodila poprvé. Do budoucna by si však pro Matea přála sourozence.

Šťastné mamince Daniele a malému Mateovi přišel osobně pogratulovat ředitel Vítkovické nemocnice MUDr. Stanislav Jackanin a primářka gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Ivana Lukáčová. Od nemocnice dostala maminka dárkový balíček s potřebami pro sebe i miminko. Společnost Emitex věnovala jubilejnímu novorozenci originální zavinovačku s vyšitým jménem a datem narození.

Jubilejní tisící miminko se každoročně rodí ve Vítkovické nemocnici v Ostravě na přelomu srpna a září, přičemž průměrný počet porodů se v posledních pěti letech drží na čísle 1500. Konkrétně v loňském roce se zde narodilo 1531 miminek. Průměrně zde přichází na svět přes 120 dětí měsíčně, což dělá ze zdejší porodnice největší soukromou porodnici v České republice.

Porodnice Vítkovické nemocnice, založená již v roce 1921, je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: