Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Kontrolu nohou dospělých i dětí nabídne speciální workshop Vítkovické nemocnice

12.2.2019

Klenbu nohou, držení těla i chůzi zhodnotí lékaři i fyzioterapeuti u dětí i dospělých na workshopu Zdravé nohy. Na středu 20. února jej připravuje Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL. Jeho součástí bude přitom i nácvik správného stoje a správné chůze, které chrání tělo před abnormálním zatěžování kloubů i páteře.

„Na prvním stanovišti budeme vyšetřovat nožky dětí i dospělých, jejich stoj, klenbu a chůzi. Zároveň doporučíme, co dělat, aby se klenba i chůze zlepšovaly. Rodiče tak mohou využít možnost nechat prohlédnout sebe i děti, aniž by museli čekat dlouhé týdny, než je lékař přijme a doporučí jim terapii. Kromě vyšetření je čeká i fyzioterapeutická část, která je příjemná i zábavná,“ zve na workshop Zdravé nohy MUDr. Jana Štveráková, primářka oddělení léčebné rehabilitace Vítkovické nemocnice.

Workshop se bude konat od 15 do 18 hodin na rehabilitaci, v prvním patře budovy D ve velké tělocvičně. Za jedno vyšetření zájemce zaplatí 200 korun.

Další stanoviště nabídne například prožitkový chodník pro děti i dospělé, kde si mohou vyzkoušet chůzi po různých površích a nerovnostech. Fyzioterapeut jim navíc doporučí, co si pořídit domů a co si mohou třeba vyrobit sami, aby mohli nohy doma sami cvičit.

„Další fyzioterapeut ukáže, jak trénovat klenbu nohy pomocí cvičení, her či nejrůznějších kreativních činností. Určitě bude návštěvníky bavit, že si to vše mohou na místě hned sami vyzkoušet.  Kromě užitečných cviků je tak čeká určitě i kupa legrace,“ doplnila MUDr. Jana Štveráková s tím, že také poslední stanoviště se určitě bude návštěvníkům líbit. Tam se rodiče naučí, jak mohou masírovat chodidlo sobě i svým dětem. Masáž a stimulace svalů totiž také podporují správný vývoj nožní klenby.

Právě chodidla významně přispívají k udržování rovnováhy, jsou totiž jedním ze smyslových orgánů. Mozek informují o nastavení těla a vlastnostech podložky. Tím, že se na chodidla při kontaktu se zemí rozkládá váha celého člověka, jsou jedním z nejvíce zatěžovaných částí těla. Chodidla zároveň také odpružují a chrání tak klouby a páteř před nárazy. Při poruchách nožní klenby ztrácí chodidlo svoji funkci a tím dochází k abnormálnímu zatěžování kloubů a páteře. To se projevuje bolestmi nohou a zad a následným vývojem degenerativních změn ve vyšším věku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: