Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Novorozenecké oddělení Vítkovické nemocnice získalo nové vyhřívací panely pro novorozená miminka

29.11.2018

Nové moderní vyhřívací panely nad pulty do porodních boxů získalo v minulých dnech dětské a novorozenecké oddělení Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Čtveřici panelů pro čerstvě narozená miminka převzal od firmy Hero primář dětského oddělení MUDr. Jan Boženský společně se svým týmem. Prvním novorozencům zařízení poslouží už v těchto dnech.

Účelem vyhřívacích panelů je především zajištění tepelného komfortu a bezpečí dětí v období těsně po porodu. „S panely se dá manipulovat a nastavit je dle potřeby, díky čemuž má čerstvě narozené miminko při manipulaci přímý zdroj tepla přizpůsobený jeho potřebám. Panely minimalizují teplotní šok a fungují jako efektivní prevence proti případnému prochlazení miminka,“ vysvětluje vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice Bc. Bohumila Lokajová.

Přístroje v hodnotě přes 5 tisíc korun přitom nemocnice získala od dlouhodobého sponzora. „S firmou Hero spolupracujeme dlouhodobě, a to většinou na bázi poskytování kojenecké výživy. V letošním roce se rozhodli zástupci firmy věnovat i tento hmotný dar a zakoupili panely nad naše přebalovací pulty na porodních boxech. Za tento krok jim patří rozhodně velké poděkování, první chvilky života našich novorozenců budou určitě komfortnější a v neposlední řadě také bezpečnější,“ říká primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský s tím, že nové moderní vyhřívací panely nahradily staré infrazářiče.

Novinky na porodních boxech si mohou vychutnat maminky a především čerstvě narozená miminka ve Vítkovické nemocnici již v těchto dnech. Za rok by jich přitom mělo být okolo 1500. Právě tolik dětí se totiž průměrně ve Vítkovické nemocnici, která je největší soukromou porodnicí v České republice, ročně narodí. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: