Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Konference ve Vítkovické nemocnici se zaměří na život s chronickým střevním zánětem

27.9.2018

Speciální koktejly z takzvané enterální výživy, tedy se zvýšeným objemem energie a živin, si budou moci vychutnat účastníci na tradiční Pacientské konferenci IBD v Ostravě. Akce určená především pro pacienty s chronickými střevními záněty proběhne v úterý 9. října ve Vítkovické nemocnici a ponese se v duchu výměny zkušeností i rad.

Konference se bude zabývat volbou vhodné stravy pro takzvané IBD pacienty s onemocněním chronických střevních zánětů, jako jsou Crohnova choroba a ulcerózní kolitida. Tématy akce přitom bude také cestování, očkování, ale také těhotenství, porod a kojení u pacientů s touto diagnózou.

 

 „Akci pořádáme každé dva roky a vždy se na ní sejde několik desítek pacientů a jejich rodinných příslušníků. Zváni jsou i lékaři a sestřičky. Smyslem konference je vyměnit si zkušenosti a přiblížit pacientům další možnosti, jak co nejspokojeněji žít s jejich nemocí. Našim cílem je příjemné a přátelsky strávené odpoledne, při kterém se vzájemně seznámíme a poznáme,“ říká MUDr. Barbora Pipek, která se jako gastroenterolog specializuje na léčbu IBD v Centru péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice v Ostravě.

 

Pacientská konference IBD se bude konat v budově H4 v úterý 9. října od 15:30 do 18 hodin. Vstup je bezplatný, je třeba se jen přihlásit přes odkaz na stránkách www.crohn.cz nebo u sestřiček Centra péče o zažívací trakt.

 

-----------

Crohnova choroba je chronické zánětlivé onemocnění, které se nejčastěji projevuje v oblasti spojení tenkého a tlustého střeva. Příčina choroby není známa, ročně jí však onemocní v České republice přibližně šest lidí na 100 000 obyvatel. 

Ulcerózní kolitida je pak chronické onemocnění střevní sliznice, které začíná obvykle postižením konečníku a omezuje se na tlusté střevo. Ulcerózní kolitidou trpí v České republice zhruba 4 pacienti na 100 000 obyvatel.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: