Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Z Vítkovické nemocnice se valil dým, hasiči evakuovali pacienty i personál, naštěstí šlo jen o cvičení

30.8.2018

Hasiči vjíždějí do Vítkovické nemocnice, zastavují před budovou F, velitel zásahu dává rychlé pokyny a poté už všichni vybíhají plnit své úkoly. Je čtvrtek 30. srpna, 9 hodin ráno a právě začalo požární cvičení na rehabilitačním oddělení ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, která je členem skupiny AGEL.

„Cvičný požár propukl v třetím podlaží v lůžkové části rehabilitace. Hasiči evakuovali chodby i pokoj se dvěma pacienty. Hasiči poté dostali informaci, že někde v budově je ještě nedohledaný člověk. Vydali se ho hledat a našli ho v zakouřené místnosti bývalého operačního sálu. Jeho evakuace byla možná už jen přes okno za pomocí žebříku,“ popsal průběh cvičného zásahu manažer technicko-provozního oddělení Vítkovické nemocnice Ing. Tomáš Mikula.

„Hasiči se při cvičení seznamují s prostory nemocnice. Je důležité, aby si zásah vyzkoušeli v konkrétních podmínkách. Obdobná cvičení děláme v různých nemocnicích a jejich součástí bývá právě i nácvik evakuace personálu i pacientů,“ vysvětlil tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje por. Mgr. Petr Kůdela s tím, že scénář bývá postaven buď na požáru, jako v případě Vítkovické nemocnice, anebo na úniku nebezpečné látky.

Jak dodal Ing.Tomáš Mikula, obdobné cvičení hasiči ve Vítkovické nemocnici provádějí co dva roky.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: