Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Porodnice Vítkovické nemocnice nakoupila moderní vybavení pro rodičky

11.6.2018

Čtyři nové kardiotokografy a skalpovou elektrodu mají nyní k dispozici všechny nastávající maminky ve Vítkovické nemocnici v Ostravě. Nemocnice, která je členem skupiny AGEL, investovala do obnovy a rozšíření přístrojového vybavení a nově disponuje i skalpovou elektrodou pro přesnější vyšetřování plodu. Investice do modernizace oddělení přišla nemocnici na 1,1 milionu korun.

Kardiotokografy slouží k monitorování srdeční frekvence plodu i děložní aktivity a detekují rovněž pohyby plodu v období těhotenství a za porodu. „Monitoring plodu pomocí kardiotokografu je nedílnou součástí péče o rodičku v průběhu porodu. Díky pravidelnému sledování ozev plodu můžeme včas odhalit možné komplikace a okamžitě zasáhnout,“ vysvětluje Mgr. Petra Chromková, staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Vítkovické nemocnice s tím, že monitoring probíhá prostřednictvím sond přiložených na břicho nastávající maminky.

Sledovat záznam z kardiotokografů přitom mohou zdravotníci i na dálku. „Kardiotokografy napojené na centrální systém umožňují průběžné sledování záznamu na obrazovce počítače přímo v pracovně sester,“ dodává Petra Chromková.

Kromě kardiotokografů nemocnice zakoupila také skalpovou elektrodu, která umožňuje monitoring plodu pomocí sondy umístěné přímo na hlavičce dítěte. „Toto zařízení slouží k detailnějšímu monitoringu plodu v případech, kdy se nepodaří získat kvalitní kardiotokografický záznam klasickým způsobem. Tuto metodu lze ale využít při porodu až po odtoku plodové vody,“ vysvětluje Petra Chromková.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: