Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Žabí stehýnka i Dračice z Vítkovické nemocnice soutěží a cestují do práce na kole

24.5.2018

Společně s desítkami dalších zaměstnanců a firem v Moravskoslezském kraji se letos i zdravotníci Vítkovické nemocnice v Ostravě aktivně zapojili do již osmého ročníku celorepublikové soutěže na podporu aktivního životního stylu. Do soutěže „Do práce na kole“ se přihlásilo celkem 24 zaměstnanců Vítkovické nemocnice, kteří v průběhu celého května cestují do práce na kolech, chodí pěšky, nebo třeba jezdí na bruslích.

Stejně jako v minulých letech se zaměstnanci Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL, poperou s dalšími firemními týmy o vítězství v kategoriích pravidelnosti i výkonnosti. Ve hře má přitom nemocnice hned sedm týmů, které soutěží pod názvy Dračice, Fyzio Bike, LKT, Pipky z Jipky, Rychlé jehly, Včielky a Žabí stehýnka.

„Pohyb je naprostým základem pro zachování dobrého fyzického i psychického zdraví – a to obzvlášť dnes, kdy máme všichni auta, dopřáváme si nezdravá jídla, máme sedavá zaměstnání a jsme obklopeni stresem. Soutěž tedy s kolegyněmi bereme jako skvělou příležitost udělat něco pro své zdraví a konkurenci jako výbornou motivaci,“ popisuje Pavla Jadrná, všeobecná sestra rehabilitačního oddělení Vítkovické nemocnice, která se soutěže letos účastní už popáté.

Také pro Vítkovickou nemocnici je letošní ročník již pátým, ve kterém má své zástupce. Někteří absolvují při cestě do práce i půlhodinové trasy, jiní naopak cestují jen pár minut, ale zato pravidelně.

„Já osobně bydlím v Moravské Ostravě, takže to do práce nemám příliš daleko. I proto cestuji výhradně na kole nebo pěšky, a to i za deštivého počasí. V rámci soutěže jsem určitě jedna z nejpoctivějších,“ dodává Pavla Jadrná z nemocničního týmu Dračic s tím, že ve Vítkovické nemocnici jsou pro cyklisty nastaveny i vhodné podmínky. V areálu nemocnice se nachází hned několik cyklostojanů, ale také uzamykatelná kolárna. Zaměstnanci pak mají k dispozici sprchu i šatny, což jsou nezbytné předpoklady komfortu při dojíždění na kole.

Do letošního ročníku soutěže Do práce na kole s podtitulem „Zachraň město!“ se zapojilo téměř 16 tisíc účastníků, kteří budou soutěžit hned v několika kategoriích – od výkonnosti jednotlivců, přes pravidelnost týmů, až po kreativitu.

„Důležité je pro nás zúčastnit se a připomenout sobě i okolí, že lze žít i jinak, aktivněji. Člověk dělá něco pro své zdraví, endorfiny mu přidají na náladě, ušetří výdaje za benzín, a určitě se dopracuje i k lepšímu vzhledu. Umístění v soutěži by pak bylo už jen příjemnou třešničkou,“ uzavírá Pavla Jadrná.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: