Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Mateřská škola AGEL vzdělává pedagogy z celé Moravy

26.3.2018

Počet jejích zaměstnanců byste spočítali na prstech jedné ruky, přesto má ambice vzdělávat pedagogy napříč celou Moravou. Řeč je o Mateřské škole AGEL v Ostravě - Vítkovicích, která aktuálně založila vlastní vzdělávací institut pro pedagogické pracovníky a od měsíce dubna pro tuto cílovou skupinu startuje celou plejádu seminářů a kurzů. Institut již nyní vypsal desítky seminářů na nejrůznější témata a účastníci se mohou těšit na lektory z řad uznávaných odborníků.

Veškeré kurzy, které MŠ AGEL nabízí, jsou akreditovány v rámci Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a účastníci obdrží osvědčení o absolvování semináře či kurzu. Na rozdíl od jiných vzdělávacích institucí však MŠ AGEL cílí vzdělávání pedagogů daleko více k praxi.

„Naším cílem rozhodně nebylo pořádání seminářů, které by zájemci absolvovali od stolu a z povinnosti. Naše kurzy jsou naopak úzce provázané s praxí, zahrnují praktické náslechy v naší mateřské škole a jsou vedeny těmi nejlepšími odborníky, kteří jsou celorepublikově uznávaní pro své zkušenosti, názory i přístup,“ vysvětluje ředitelka Mateřské školy AGEL Mgr. Simona Vyhnánková.

První seminář ve Vzdělávacím institutu DVPP MŠ AGEL odstartuje už v úterý 3. dubna a jen v měsíci dubnu bude následovat devítka dalších. Tématy seminářů bude například otevřená komunikace pedagoga, předčtenářská gramotnost, prosociální aktivity v mateřské škole nebo třeba specifika dvouletých dětí v mateřské škole. „Témata seminářů vycházejí z potřeb pedagogů, kterými se zabýváme ve své každodenní praxi. Na každé téma přitom budeme pohlížet z různých úhlů pohledu a zaměříme se na takové vzdělávání, které pedagogičtí pracovníci uplatní na svých pracovištích, obohatí si svůj metodický repertoár a posílí své profesní kompetence,“ doplňuje Mgr. Simona Vyhnánková.

Zájemci o účast na seminářích se mohou hlásit pomocí online formuláře na adrese dvpp.agel.cz, a to vždy do vyčerpání kapacity daného semináře. Aktuálně přitom institut nabízí zvýhodněné zaváděcí ceny seminářů.

„V měsíci dubnu nabízíme zvýhodněné ceny seminářů, a to v podobě jednoho placeného semináře a druhého dle vlastního výběru zdarma. Ti, kteří nestihnou semináře nyní, ale nemusí smutnit. Zvýhodněné ceny budeme nabízet pravidelně, protože je naším cílem vytvořit pro vzdělávání pedagogů co nejlepší podmínky,“ uzavírá Mgr. Simona Vyhnánková.

Mateřská škola AGEL byla založena v roce 2011, nachází se přímo v areálu Vítkovické nemocnice v Ostravě. Své služby nabízí především zaměstnancům Vítkovické nemocnice, ale také zájemcům široké veřejnosti. Kapacita školky je určena pro 24 dětí od dvou let věku. Rodiče své žádosti o umístění dítěte mohou řešit individuálně v průběhu celého školního roku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: