Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Chodby chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice zdobí cestovatelské fotky zaměstnanců

26.2.2018

Exotická zvířata, zajímavé krajiny, ale i dech beroucí přírodní úkazy můžete nově pozorovat v jedinečné galerii na chodbách chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě. Autory čtyř desítek originálních fotografií jsou překvapivě sami zaměstnanci, kteří touto autentickou formou chtějí přispět ke zkrášlení oddělení a zlepšení prostředí pro pacienty.

„Řada pacientů u nás tráví hned několik dní a někteří se bohužel i vracejí. Každého pacienta proto bereme jako blízkého a je pro nás důležité, aby se u nás cítili dobře. Řada pacientů s námi sdílí své životní příběhy a nyní je naopak i my můžeme sdílet s nimi, prostřednictvím fotek z našich vlastních cest,“ popisuje Bc. Nina Hrtanová, vrchní sestra chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice, která s nápadem na netradiční výzdobu oddělení přišla a společně s kolegy zdravotníky celý rok fotografie shromažďovala.

Na chodbách chirurgického oddělení A i B je aktuálně rozmístěno více než čtyřicet snímků z cest, které zachycují faunu, floru, krajiny, zajímavé kulturní památky nebo jen zajímavé detaily, které příroda u nás i za hranicemi nabízí. Všechny fotografie jsou přitom omyvatelné, aby vyhovovaly hygienickým limitům, které v nemocnici musí být dodržovány.

„Fotky už si stihli prohlédnout první pacienti a ohlasy jsou výborné. V budoucnu proto budeme určitě s výstavou fotek pokračovat a současnu galerii buď časem obměníme, nebo rozšíříme,“ prozrazuje Hrtanová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: